Протест в Евксиноград, общината и ВиК дадоха обещания за края на ремонтите


Дата: 20/07, 13:42

кадър Google Maps

До края на месец септември пътните настилки в местността Евксиноград трябва да бъдат възстановени, след провежданите ВиК-ремонти. Водното дружество ще ги възстанови във вида преди дейностите и с гаранция осем години. Това каза днес заместник-кметът по инфраструктурата на община Варна Палмен Китипов по време на протеста на живеещите там срещу неспазването на крайните срокове и начина, по който се правят ремонтите. Това предаде Радио Варна.

Протестът днес се състоя на паркинга на бензиностанцията срещу главния вход на Двореца Евксиноград, в присъствието на няколко полицейски екипа. Събраха се няколко десетки жители на района, някои от които на висок тон обясниха неволите си. Представител на ВиК-оператора обаче не се яви, който да обясни на хората дейностите по същество и какви гаранции дава за качеството им.

Нямаше някаква адекватна информация какво се случва, какво ни очаква и на всичкото отгоре се оказа, че сравнително малка част от нас ще се включват в мръсния канал, който се изгражда. Това сподели една от протестиращите.

Общината да ни занули данъците, защото си чупим колите по тези пътища и се налага да ги мием всеки ден. Аз на тази цена не искам да имам канализация, декларира друг представител на недоволните.

ВиК-проектът е на стойност над 140 млн.лв. Той беше с много съкратени срокове, които се разтеглиха и започна масирано строителство в много части на града едновременно. Стартирането на проекта също беше забавено, заради финансирането. Договорът е от 2021 г., а те получиха реално парите през 2023 г. Това подчерта заместник-кметът по инфраструктурата на община Варна Палмен Китипов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Европейската авиационна агенция иска разследване на "Еърбъс" след запалване на двигател по време на полет
Дата: 06/09, 02:00

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 06/09, 02:00

Алекс Колев: Разочарованието в отбора е голямо
Дата: 06/09, 01:30

Имате нужда от пълно изследване на кръв, полови и щитовидни хормони? Посетете лаборатория „ЛИНА”
Дата: 06/09, 01:20

Спират водата за цял ден в Шумен на 9 септември
Дата: 06/09, 01:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия