Радослав Рибарски: Предлаганата цена на парното и топлата вода звучи стряскащо


Дата: 26/05, 21:34

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Кадър: БНТ

Председателят на парламентарната комисия по енергетика Радослав Рибарски коментира предложението на топлофикационните дружества цената на цената на топлата вода и парното да поскъпнат с между 29 и 330 процента за различните градове. 

"Топлофикациите подават своите заявления и основна функция на КЕВР е да проверят всички заявени цени и да се пристъпи към обществено обсъждане на цените, които предстои да бъдат обявени за следващия регулаторен период. Така че трябва да оставим КЕВР да си свърши работата", каза той в предаването "Още от деня" по БНТ. 

"Вижда се, че ситуацията с цените и доставката на природен газ е доста динамична. Заявленията са подадени и отчитат един период, в който имахме високи цени на природен газ, на електрическа енергия и това неминуем ще мине през проверката на КЕВР, за да бъдат отчетени на компенсациите, които бяха раздадени, и как това би се отразило на следващия регулаторен период. Имаме обратна връзка от бизнеса и всички, които получават компенсации. Към момента този механизъм получава широко одобрение, но идеята е да има предсказуемост. В момента компенсациите биват изчислявани месец за месец. Именно това са разговорите, които водим с работодателите - как този механизъм може да внесе яснота за един по-дълъг период и какви цени да очакват за електрическата енергия. Цената на електроенергията ще видим колко ще струва, когато КЕВР се произнесе. Не разбирам защо опозицията критикува нас, ако имат претенции, те трябва да са към КЕВР. Предлаганата цена на парното и топлата вода звучи стряскащо", категоричен бе той.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Помогнете! Изгубено е куче Джак Ръсел във Варна
Дата: 06/07, 10:14

Намериха мъртъв в басейн с куршум в главата още един топ мениджър на "Газпром"
Дата: 06/07, 10:13

Кирил Петков: Завършихме новата програма на коалицията с над 40 законопроекта
Дата: 06/07, 10:101 Коментар

Мечтаете ли къща сред природата ? Комплекс от къщи Belvedere Residence е точно за Вас ! Само на 15 км от гр. Варна !
Дата: 06/07, 10:10

Даниел Лорер: Народното събрание не е магазин, че да пазаруваме гласове и хора
Дата: 06/07, 09:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2022 | Пълна версия