600 работници от Непал и Индонезия обслужват в курорта "Албена"


Дата: 25/08, 17:51

Булфото

Ваканционно селище „Албена“ посрещна 55-я си рожден ден с 11 000 туристи, като най-много са летуващите от Скандинавския полуостров, каза директорът „Експлоатация“ на комплекса Маринела Цанева. Тя допълни, че всички хотели, които са отворили врати на територията на курорта за летния сезона на 2024 година, все още работят и ще продължават, тъй като има 100 % заетост в целия комплекс, предаде БТА. 

„Българските и румънските туристи са запазили нивото на посещение от миналата година. Повишават се туристите от Скандинавските държави, Франция, Чехия, Полша“, каза още Цанева и допълни, че се отчита ръст на туристите в сравнение с миналата година и се възстановява темпът на работа и туристопотокът достига нивата си от преди пандемията.  

Тя допълни, че в момента във ваканционното селище работят около 2100 служители, като една трета от тях са чужденци. Сред тях са такива от Непал, Бали, Индонезия, два кухненски екипа от Турция и работници от Киргизстан. 

Маринела Цанева посочи, че за следващия сезон са предвидени реновации в различни точки от комплекса. По думите й в момента тече проектиране на емблематичния за курортния комплекс хотел „Добруджа“, както и за базара и хотел „Арабела“, който се предвижда да бъде следващият петзвезден хотел на територията на комплекса. За ремонти и реновиране през следващите две-три години се проектират и плажен бар „Кариби“ и къмпинг „Горска фея“, каза още Цанева. 

Тя допълни също, че „Албена“ като цяло е спокоен и тих курорт, а туристите  предпочитат хотелите на първа линия и с по-висока категория, като при тях се наблюдава по-бързо запълване на капацитета в сравнение с другите обекти. 

„Петзвездните хотели на „Албена“ ще приемат различни събития целогодишно. В програмата са предвидени много спортни и конгресни мероприятия, които започват след активния сезон. Целогодишно работи и балнеоцентърът“, каза още Цанева. 

Новият летен сезон за „Албена“ ще започне още през април следващата година, когато осем хотела ще посрещнат гости от Австрийския пенсионен клуб. Маринела Цанева каза, че те се завръщат след няколко години прекъсване, като сега ще останат в рамките на пет седмици. 

От август месец са започнали и туристическите изложения в Германия, където ваканционното селище има свое присъствие, ще се включват в подобни инициативи и в други държави. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Митничарите заловиха на "Кап. Андреево" над 100 кг злато в кюлчета
Дата: 13/09, 11:53

Старец загина в дома си при пожар във Велико Търново
Дата: 13/09, 11:43

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 13/09, 11:40

1200 души се водят на един адрес в този град преди изборите, обявиха от БСП
Дата: 13/09, 11:391 Коментар

На Петък 13-и яко земетресение паникьоса Турция
Дата: 13/09, 11:37

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия