Политолог вижда мнозинство между ГЕРБ, ДПС и ИТН след изборите


Дата: 25/04, 09:09

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Политологът проф. Светослав Малинов е категоричен, че е голяма щета,че отиваме на избори.

"Трябва да сме наясно, защото след изборите не се очертава лесна и естествена стабилна коалиция. Ако следим думите на представителите на партиите, мисля, че ще са по-внимателни в своето говорене. ПП-ДБ директно се насочва към Пеевски като основен дразнител. Говорят за Пеевски и Борисов, но говорят, че държавата не трябва да се управлява от Пеевски. Тоест, те оставят отворена врата за коалиция. ГЕРБ пък казва, че няма да управлява само с ДПС. Така че като че ли са се научили да щадят нервите на избирателите си за след изборите. Твърде вероятно е да няма мнозинство от първия и втория, както беше сега, и да е нужен трети. Възможна е и друга конфигурация, но да видим кой ще влезе. Ние сме в предизборна ситуация и опитът да се свали Росен Желязков е свързан точно с това. Кой какво ще спечели зависи от начина, по който се поднесат мотивите. ИТН може в момента да се позиционира като евентуален партньор на Пеевски и ГЕРБ, ако не подкрепи този вот. По всички правила на опозиционното поведение те трябва да гласуват заедно с другите. Единствената интрига за мен в момента е ИТН. Ако те в момента нарушат своята категорична опозиционност от последните години, означава, че те по-скоро са срещу ПП-ДБ, а не срещу Пеевски и Борисов", каза той в сутрешния блок на "Нова телевизия".

"Предизвикването на изборите от ДПС и ГЕРБ е доказателство, че западните съюзници не решават начина, по който ще функционира българската демокрация. Ако от западните съюзници зависеше, нямаше да се позволи това нещо, което в момента стана, да се случи. Следователно трябва да живеем с мисълта, че никой никого няма да натиска. Ние сме оставени сами на себе си. И ето първата алтернатива - ГЕРБ, ДПС и ИТН да направят мнозинство след изборите. Аз съм убеден, че ако има такава възможност, тя ще се реализира. Втората възможност е тази тройна коалиция между ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ да бъде единствения вариант", посочи Малинов. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Григор Димитров ще запази мястото си в топ 10
Дата: 04/05, 08:56

Започна приемът за ясли във Варна
Дата: 04/05, 08:35

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 04/05, 08:20

Във Варна пускат допълнителни автобуси за Великден
Дата: 04/05, 08:17

Павлин Николов: Честито на всички спартаклии
Дата: 04/05, 08:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия