Неравенството в САЩ расте рекордно


Дата: 18/06, 09:42

Пиксабей

Заплащането на ръководните кадри в САЩ нараства с най-високия темп от 14 години, разширявайки разликата между доходите и неравенството, тъй като се увеличава почти три пъти по-бързо от общия ръст на заплатите, пише Quartz, цитира Економи.бг.

Досега тази година средното заплащане на главните изпълнителни директори на компаниите от S&P 500 се е повишило с 12%, съобщава Financial Times, докато увеличението на средностатистическия служител е около 4,1%.

„Небето е границата“ за главните изпълнителни директори, каза Уилям Джордж, който преди това е бил председател на борда на комитета за компенсации на Exxon. Заплащането на ръководителите „излезе извън контрол“, каза той за FT, добавяйки, че се опасява, че прекомерно завишените заплати ще доведат до повишено недоверие на потребителите към корпорациите. „Това ще доведе до по-нататъшно разделение в страната ни между имащите и нямащите.“

Увеличаването на заплатите на ръководителите често се дължи на търсенето на пазара, каза Робин Фераконе, главен изпълнителен директор на Farient Advisors, консултантска компания за компенсации на изпълнителни директори, пред FT. Тя каза, че компаниите се опитват „да попречат на техните изпълнителни директори да приемат телефонни обаждания от комисиите за търсене [на конкуренти].“

Новината за увеличеното заплащане на висшия мениджмънт идва, след като акционерите наградиха шефа на Tesla Илън Мъск със зашеметяващия пакет от опции върху акции на стойност $56 милиарда.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Фестивал на знанието събра умници от цяла България
Дата: 26/06, 19:40

Спартак (Варна) подкрепя Антония Марчева в борбата й за живот
Дата: 26/06, 19:34

В 16:00 часа градушка удари голям български град
Дата: 26/06, 19:31

Билал Бари напусна лагера на Черно море. Може да го оперират отново
Дата: 26/06, 19:30

Силна буря, придружена с градушка като лешник, удари Перник
Дата: 26/06, 19:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия