Ръст на резервациите на унгарски туристи у нас


Дата: 26/05, 22:00

Снимка: Булфото

Ръст на резервациите на унгарски туристи у нас. За това разкри министърът на туризма Христо Проданов, който проведе работна среща с г-жа Текла Харангозо, посланик на Унгария в България, съобщиха от министерството.

По време на разговора бяха обсъдени възможности за развитие на туризма между двете страни. "Унгария е много важен пазар за входящ туризъм у нас. Надяваме се през настоящата година отношенията между наши двете държави да бъдат надградени и да бъдат още по-интензивни", заяви министър Проданов. 

Той припомни, че през 2020 г. двете страни отбелязаха 100 години дипломатически отношения. "Нито едно политическо решение не може да сближи народите, колкото добрите чувства между тях. Имаме изключително голям потенциал да развиваме двустранните отношения. Нашият стокооборот надхвърля 1 милиард евро по последни данни", заяви министър Проданов. И добави, че се наблюдава ръст на резервациите на унгарски туристи за настоящата година.


Текла Харангозо изказа благодарност за добрите взаимоотношения между двете държави и заяви готовността си за сътрудничество и подкрепа при реализиране на бъдещи инициативи. Харангозо допълни, че туризмът в България е добре развит и сънародниците ѝ знаят за възможностите за различните форми на туризъм и с удоволствие биха почивали в България.

Сред темите на разговор беше предстояща визита на министър Проданов в Унгария през юни за популяризиране на възможностите за туризъм и съвместните инициативи между страните, както и подписването на споразумение за сътрудничество в туризма между двете страни. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Помогнете! Изгубено е куче Джак Ръсел във Варна
Дата: 06/07, 10:14

Намериха мъртъв в басейн с куршум в главата още един топ мениджър на "Газпром"
Дата: 06/07, 10:13

Кирил Петков: Завършихме новата програма на коалицията с над 40 законопроекта
Дата: 06/07, 10:102 Коментара

Мечтаете ли къща сред природата ? Комплекс от къщи Belvedere Residence е точно за Вас ! Само на 15 км от гр. Варна !
Дата: 06/07, 10:10

Даниел Лорер: Народното събрание не е магазин, че да пазаруваме гласове и хора
Дата: 06/07, 09:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2022 | Пълна версия