Кметът на "Аспарухово" със становище за безводието


Дата: 29/06, 19:13

Снимка Булфото, архив

Остарял водопровод е причина за безводието на места в район "Аспарухово". Това заяви районният кмет Ивайло Маринов в публикация във Facebook профила си.

Припомняме, че жителите на местността Зеленика и на квартал "Галата" в район Аспарухово край Варна от няколко дни нямат вода.

От Varna24.bg публикуваха позицията на кмета Маринов без редакторска намеса:

Уважаеми жители на район "Аспарухово",

Във връзка със зачестили публикации в социалните мрежи и внушения за липса на вода в района от 10 дни, излагам фактите по действително много сериозния проблем.

Първата авария, която прекъсна водоподаването към квартал "Галата“ и местностите възникна в м-т Зеленика във вторник - преди 4 дни. Веднага на място бяха изпратени екипи на ВиК Варна, като същите работиха до късно през нощта и въпреки усилията на ремонтните групи аварията не беше отстранена. На следващия ден ремонтните дейности продължиха и още в сряда започна поетапно възстановяване на водоподаването.

Няколко часа по-късно, поради остарелия водопровод, интернитовата тръба се пропука на друго място и това, за съжаление, се повтори няколко пъти. Последно в петък до обяд част от тръбата вече беше подменена и започна водоподаване към водоема, който, за да има нормално захранване на вода към абонатите, е необходимо да бъде пълен с вода поне 30%. В постоянен контакт съм с ръководството на ВиК и отговорника за район "Аспарухово" и неколкократно сме посещавали мястото на аварията, разбираемо за всички е неудобството от липса на вода през летните месеци. В момента водоемът се пълни и се прави всичко възможно обстановката да се нормализира.

В тази връзка апелирам към жителите, които вече имат вода, временно да ограничат потреблението, за да може водоемът да се напълни по-бързо и да се възстанови водоподаването и до най-високите точки в местностите.

Извиняваме се за причиненото неудобство.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Катастрофа с нелегални мигранти край „Петолъчката“ до Ямбол
Дата: 01/07, 22:22

Пожар в този момент на сметището край Малки чифлик
Дата: 01/07, 22:09

Доживотен затвор без право на замяна за убиеца на аптекарката Еранухи Пехливанян
Дата: 01/07, 21:531 Коментар

А1 реализира шестото издание на своята Лятна академия с участието на 25 ученици и студенти
Дата: 01/07, 21:40

Пожар горя в голям хипермаркет в Разград
Дата: 01/07, 21:38

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия