ДСБ към ПП-ДБ: Да поискаме третия мандат и да съставим технически кабинет


Дата: 07/07, 13:42

Снимка Булфото

От ДСБ направиха интересно предложение на ПП-ДБ.

Предлагаме на партньорите си от ПП-ДБ да обсъдим и приемем механизъм за излизане от настоящата политическа криза. Считаме, че такава възможност е да поискаме третия мандат, който да бъде разглеждан като „национален”. Това се посочва в резолюция на Изпълнителния съвет на партия „Демократи за силна България“, който заседава вчера, съобщиха от партията.  

Създадено с третия мандат управление под формата на „технически кабинет“ трябва да гарантира европейския демократичен, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република, се посочва в резолюцията на ДСБ, пише novini.bg. 

От партията определят коалицията ПП-ДБ като естествено обединение на хора, споделящи общи ценности, единствена алтернатива на корупционното статукво и основен гарант за отстояване европейския път и членството на страната в НАТО. Коалицията има нужда от допълнителна консолидация и създаване на модел за по-ефективно и равнопоставено взаимодействие, подчертават от ДСБ. 

„Демократична България“ е най-успешната и най-дълго продължила формула на обединение в демократичния спектър, която трябва да бъде съхранена, надграждана и развивана, се посочва в резолюцията на партията. 

ДСБ смята резултатите от последните парламентарни избори като незадоволителни, но и логично следствие на допуснатите грешки в създадената управленска конструкция. 

От ДСБ оценяват като неправилно политическото решение ПП-ДБ сами да носят отговорност за кабинета „Денков“. То бе решение за изход от кризата, но липсата на ясно коалиционно споразумение позволи ГЕРБ да действат като управляваща опозиция, се посочва още партията. 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Помощи за фирмите при намален оборот, искат синдикатите
Дата: 15/07, 10:02

Рекорд в цената на тока в България за един ден: Каква е причината
Дата: 15/07, 09:59

Змия ухапа работник, той й го върна заради древно селско поверие
Дата: 15/07, 09:56

Waze: Отвориха магистралата "Хемус" до Варна
Дата: 15/07, 09:481 Коментар

Бербатов обясни защо Англия загуби финала на Европейското
Дата: 15/07, 09:411 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия