Александър Томов: Грешка беше ограничаването на правата на президента


Дата: 30/07, 00:00

снимка,архив: Булфото

Проф. Александър Томов, лидер на партията "Българска социалдемокрация - Евролевица", изрази сериозни опасения за бъдещето на страната в интервю за предаването "Денят ON AIR". Според него ограничаването на правата на президента е било грешка, която може да има сериозни последици за политическата стабилност на България.

Томов подчерта, че страната се нуждае от консолидация в условията на нарастваща политическа нестабилност. "На югоизток от нас става нещо страшно. Вчерашните изявления на Ердоган бяха посрещнати войнствено от Израел, а атаката срещу "Хизбула" доведе до директни заплахи от иранците. В такъв момент страната има нужда от консолидация," коментира той. Според Томов, процесът на разпадане на политическата система е дълъг и сложен, като само в последните четири години са регистрирани 15-16 нови партии.

Лидерът на "Българска социалдемокрация - Евролевица" акцентира върху необходимостта от нови политически субекти и координация. Според него времето за това е ограничено и трябва да се използва ефективно. "И в ляво, и в центъра, и в дясно стои въпросът за много сериозни опити за интеграция. Очаквам както алианси, така и поява на нови субекти, но не на основата на отделни лидерски амбиции, а на основата на координация," допълни Томов.

Той също така подчерта, че ниската легитимност на властта води до разпадане. "Коя партия е стабилна в момента? ДПС е във война, БСП е във война. "Продължаваме Промяната-Демократична България" очевидно има тежки проблеми. Къде отиваме ние като държава, като страна?" - задава риторично въпроса професорът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Страхотна картина на трибуните на Колежа: Мощна подкрепа от трибуните за България срещу Северна Ирландия
Дата: 08/09, 19:22

Създание от другата страна на Земята се появи на язовир в България
Дата: 08/09, 19:14

Биляна Гавазова след "Кауфланд": Търсете късия етикет
Дата: 08/09, 19:04

Не забравяйте: Местим стрелките в 4 часа на тази дата
Дата: 08/09, 18:55

Утре линия 409 на градския транспорт във Варна с маршрутни промени
Дата: 08/09, 18:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия