Спира да вали чак на този ден обяви професор Рачев по БТВ


Дата: 30/04, 07:56

Редактор: Юлия Георгиева, кадри бТВ

След кратка пауза в сряда чак в неделя ще спре да вали.

Изпращаме април и посрещаме май с типично пролетно време - динамично. Особено динамично ще е в четвъртък, петък и събота. А вв петък ще е и малко хладно. Валежите за Гергьовден се смениха точно четири пъти за два дни - ту ще вали, ту няма да вали. Засега на Гергьовден е малка вероятността да вали. Храдничко ще е на Възкресение вечер и на Гергьовден, но поне няма да има нужда от чадър. 

Това коментира пред бТВ проф. Георги Рачев. 

Не, не, не може на поляна на Гергьовден. Аз не бих поел тази отговорност. На поляната може само, ако на 5 метра ми е навесът, където да се скрия. Динамично е времето и ще обясня защо. Над Балканите ще се премести циклон с ниско налягане и хладен въздух. Т.е. топлия въздух се издига нагоре и дава възможност за създаване на купесто-дъждовни облаци, от които ще гърми и вали. Това нещо от утре започва, та чак до неделя, коментира професорът. 

Днес е загубена битката, особено за Източна България. Утре обаче става за навън, на много малко места се очакват валежи. И след това започват непрекъснати валежи и облачни дни, коментира той.

Покрай морето ще отворят доста хотели, тъй като се очакват доста туристи. Температурите там ще паднат с 3-4 градуса. Температурата на морската вода е около 15 градуса. Съществени валежи очакваме, както и вятър. В четвъртък и петък практически няма да има слънце. Иска ми се да кажа, че може да опънем прането, но няма как да излъжа, коментира той.

Април си отива с нормални валежи и с малко над 3 градуса над нормата. През май очакваме ще е с половин гладус по-топло, което е добре, ще имаме нормален месец. Валежите трябва да са нормани по количество, с динамика, обясни той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



БДЖ пуска луксозна ретро мотриса между София и Банкя за 24 май
Дата: 17/05, 19:00

Адм. Ефтимов: Трябва да укрепим ЕС, така че да можем да защитаваме нашата земя
Дата: 17/05, 18:50

След смяна на ръководството сменят и името: ФКЦ става НДК Варна
Дата: 17/05, 18:40

Задържаният за неприлични предложения инспектор от ИВСС подаде оставка
Дата: 17/05, 18:32

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 17/05, 18:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия