Тъщата на Пейо Пеев остава зад решетките


Дата: 21/05, 11:27

снимка Булфото

Красимира Трифонова, която е обвинена в убийството на зет си Пейо Пеев, остава в ареста след като Апелативният съд потвърди решението на СГС и остави без уважение молбата й за по-лека мярка, съобщи "Фокус". Решението на съда е окончателно.

С белезници и пранги доведоха и днес в съдебната зала тъщата на убития Пейо Пеев. Адв. Димитър Вълков отново поиска домашен арест за Красимира, като изтъкна, че нямало категорични доказателства, че тя е извършила деянието, в което е обвинена, а вече 120 дни е зад решетките с мярка "задържане под стража". Защитата се позова и на чистото съдебно минало на Трифонова и авторитетната ѝ работа над 30 години като дипломат.

Съдебният състав с председател съдия Желязков и членове Илиев и Шкодрова определи, че на този етап на разследването не е разколебано предположението за съпричастност на Трифонова към деянието и не уважи искането за по-лека мярка.

Според въззивният състав не е реална опасно за укриването ѝ, но може да има опасност за извършване на друго престъпление. Съдия Желязков бе категоричен, че от началото на делото, разследващите са извършили оперативни действия и има събрани свидетелски показания. Апелативният съд изрази несъгласие да бъдат използвани като доказателства показания на полицейски служители, участвали в първоначалния разпит и ги е изключил при преценката си.

Все още обаче, на този етап, Апелативният съдът подкрепя тезата, че подсъдимата е участвала в престъплението, заради ДНК експертизи и намерени вещи в опожарения автомобил. В колата разследващите са намерили и кабел, по който е имало биологичен материал и от жертвата, и от Красимира, което не може да бъде пренебрегнато.

Не е разколебано първоначалното подозрение за съавторство на деянието, заяви съдия Желязков. Заради факта, че остава спорен въпроса с извършване на друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Тежестта на обвинението не е достатъчна сама по себе си, но предвид всички обстоятелства и предвид способа за извършване на престъплението и умъртвяването на убития от нея и от дъщеря ѝ, сочи риск от извършване на друго престъпление.

Самото деяние се съчетава с непредвидимост на действието и упорство при осъществяване на действието. Така въпреки характеристичните данни на Трифонова, намери висок риск за извършване на друго престъпление при мярка различна от задържана под стража.

Припомняме, че на 13 май Софийски градски съд остави в ареста Трифонова, която заедно с дъщеря си Габриела, е обвинена в убийството на своя зет Пейо Пеев.

Тялото на младия мъж беше открито през януари тази година в опожарена кола в гориста местност край хижа "Алеко" в природен парк "Витоша".

И тогава Красимира и защитата ѝ поискаха по-лека мярка за неотклонение, като същата отрече да е извършила престъплението. Към момента на задържането си, същата е била дипломатически служител във Министерство на външните работи, но дни след ареста, беше освободена от МВнР.

Веднага след заседанието на СГС наблюдаващият прокурор по делото Виолета Желева заяви, към онзи момент не могат да финализират назначените съдебно-психиатрични експертизи. Причината – и двете обвиняеми отказват да беседват с вещи лица. "Депозират се жалби от страна на Красимира Трифонова като пострадала от органите на реда при провеждани разпити", потвърдиха от държавното обвинение.

Няма данни, че може да има други извършители на убийството. Няма друга версия, разследването тече от януари 2024 г., няма други съпричастни лица, категорична са от държавното обвинение.

Припомняме, че съдът вече пусна под домашен арест дъщеря ѝ Габриела. Двете деца на същата в момента се отглеждат от родителите на Пейо. На поредно дело. В залата присъства и доказаният вече чрез ДНК тест баща на малкото дете - бившият депутат Велико Минков.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Климатик или вентилатор е по-добре в жегата: Отговорът е
Дата: 03/06, 12:25

Излязоха неочаквани факти за митичния Мартин Нотариуса
Дата: 03/06, 12:23

ПСС: Не са подходящи условията за туризъм в планините, очакват се градушки
Дата: 03/06, 12:06

Аварии оставят няколко района без вода днес във Варна
Дата: 03/06, 12:02

Син уби баща си и се самоуби в Симеоновград
Дата: 03/06, 11:57

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия