Стачки парализират въздушния трафик през юли в три популярни държави


Дата: 03/07, 13:29

Пиксабей

Служителите на гражданската авиация в Италия, Ирландия и Обединеното кралство обявиха мащабни стачки през текущи месец юли, съобщава Euronews Travel, цитирана от focus-news.

Летният отпускарски сезон като цяло носи хаос в транспортните връзки в цяла Европа, тъй като поради многото туристи се образуват дълги опашки по летищата, а често се случват закъснения и дори отмяна на полети. Ситуацията става още по-лоша, когато служителите на транспортната инфраструктура решават да стачкуват, настоявайки за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Тъй като такива стачки най-често се обявяват предварително, туристите имат време да преразгледат или леко да коригират плановете си, за да избегнат неприятни ситуации, отбелязва медията.

В Италия профсъюзите на летищните работници планират общонационална стачка за 5 юли 2024 година. По-специално работата ще бъде прекъсната през целия ден на летища в градове като Рим, Венеция, Милано, Болоня, Кротоне, Ламеция Терме и Реджо Калабрия. Вероятни са прекъсвания на полетите.

На 26 юни пилотите на ирландския национален превозвач Aer Lingus започнаха безсрочна стачка тип "работа по правилата“. Това означава, че те няма да работят извън нормалното работно време и няма да приемат промени в графика си. В резултат на това около 400 полета бяха отменени до 7 юли.

Около 300 служители по сигурността и обслужването на пътниците на лондонското летище "Гетуик“ ще стачкуват на 12-14 юли и 18-21 юли, което може да доведе до забавяне на проверката на багажа и да окаже влияние върху пътниците, нуждаещи се от специална помощ. За да избегнат проблеми, на туристите се препоръчва да пристигат на летищата доста по-рано.

Друг проблем, засягащ точността на полетите това лято, са силните горещини, тъй като при екстремни температури авиокомпаниите трябва да забавят или дори да отменят полети. За да се предпазят, туристите се съветват да изберат възможно най-ранни полети за почивката си.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Воден режим за цялото село Градец
Дата: 05/07, 22:51

Георги Близнашки: Президентът ще възложи мандата на някой от неговите съученици във военното училище в Долна Митрополия
Дата: 05/07, 22:371 Коментар

Посрещни лятото с телевизия от А1 на специална цена от 8,99 лв. на месец
Дата: 05/07, 22:30

Най-красивите килими на света в Несебър за лято 2024
Дата: 05/07, 22:30

МВнР: Въздържайте се от пътуване до Сицилия
Дата: 05/07, 22:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия