Жилищен комплекс АЗИМУТ на Варненския инвеститор „Явор“ АД с отличие на конкурса „Къща на годината 2021“


Дата: 25/06, 08:00

Жилищен комплекс АЗИМУТ на „Явор“ АД получи специалната награда за устойчива архитектура и строителство на двадесет и шестото издание на традиционния конкурс "Къща на годината 2021" на списание „Идеален дом“.

Жилищен комплекс АЗИМУТ е дело на утвърдения Варненски архитект Наталия Никова. Архитект Никова е един от най-бързо проспериращите млади Български архитекти. Тя има дългогодишен опит при проектирането на редица обекти в София, Варна, Балчик, Добрич, Перник и Старосел. Автор е и на други три от проектите на „Явор“ АД – кокетната жилищна сграда АХАТ, мащабния жилищен комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН и луксозната сграда ИНФИНИТИ ГРИЙН.

Къща на годината“ има вече четвъртвековна история и е най-оригиналният и авторитетен конкурс за архитектура, строителство и интериорен дизайн у нас. Тържеството за връчването на наградите събра елита на дизайнерите и архитектите в страната, главния архитект на Столична Община - Здравко Здравков, както и г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на град София.

Жилищен комплекс АЗИМУТ впечатли журито с класическата средиземноморска визия на сградите, с внимателно подбрани архитектурни детайли и спиращата дъха морска панорама от кота терен. Освен с красивата си визия комплексът се отличава и с използваните иновативни технологии при строителството и материали от най-висок клас с висока енергийна ефективност.

Фасадата на комплекс АЗИМУТ е решена с облицовка от естествен камък, метал и стъкло. Материалите, с които е изпълнена фасадата са с много добри екологични показатели и висока устойчивост във времето.

Мазилката, използвана в апартаментите е вароциментова, водопопиваща с много добра паропропускливост и антисептични свойства.

Покривният пакет на комплекс АЗИМУТ е нещо, което не се използва в масовото строителство. Той включва бетонна плоча излята под наклон, топлоизолационна пяна, защитен бетон и еластична и устойчива във времето полиуретанова хидроизолация. Тя не съдържа пластификатори, хлориди и други, вредни за околната среда химически съединения.

Естествените материали присъстват както във фоайетата на партера, които са облицовани с камък, така и по стълбищата, където каменните стъпала са съчетани с дизайнерски метални парапети. Оградата на комплекс АЗИМУТ е изградена от каменно облицовани колони и декоративни метални пана.

Прочистването на басейна на комплекса се извършва чрез солна електролиза – натурален и устойчив метод за дезинфекция.

Използваните растителни видове за озеленяването на комплекс АЗИМУТ са средиземноморски, характерни за крайбрежията на Италия и Гърция.

Повече информация за всички актуални проекти на „Явор“ АД може да получите в офиса на фирмата в град Варна на бул. Република 117 (Търговски център „Явор“) ет.4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: office2@yavorad.com или в сайта на компанията http://www.yavorad.com.

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Зеленски благодари на САЩ за одобрената военна помощ
Дата: 26/04, 00:35

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 26/04, 00:30

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 26/04, 00:30

38 години от аварията в Чернобил
Дата: 26/04, 00:18

Китай изстреля кораба "Шънчжоу-18"
Дата: 25/04, 23:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия