Хиляди наивни българи плачат в мрежата: Нова пирамида ни завлече с 90 долара


Дата: 07/07, 20:01

Кадри Нова телевизия

Десетки българи твърдят, че са измамени от поредната пирамида. Компанията предлагала заплащане срещу гледане на клипове и даване на оценки в интернет. За да започне печеленето на пари обаче, трябвало да се платят 90 долара в криптовалута. Сайтът на компанията вече не е достъпен, профилите в социалните мрежи са изтрити, а с тях са изчезнали и парите на вложителите, съобщава репортаж на Нова телевизия.

Това е компания на 1 година, която е регистрирана в Северна Америка. Официално се занимава с развитие на бизнеси, а не с възможността да се припечелва лесно от нея. Както вече чухте, за да може да се изкарват лесни пари, първо трябва да се вложат около 160 лева.

Според данните на Гугъл компанията се е насочила към 5 страни, сред които и България. По-детайлен анализ показва, че най- голям интерес към схемата за лесни пари са имали в Габрово, Видин и Пловдив. Все още не е ясно колко точно са българите, които са подведени, но пък е ясно е, че шансовете да изтеглят парите си към този момент граничат с 0.

„Търся хора, които желаят да печелят! Не чакай съдбата! Ти я създай!” Това е само един от постовете в социалните мрежи, които приканват хора към схемата. Днес обаче сайтът им вече не работи.

Явор Николов, журналист в Money.bg, каза: „За да влезеш като потребител, който ще печели пари, ще трябва да вкараш определена сума. Трябва да каниш хора. С техните пари получаваш нещо насреща".

Именно тези, на върха на пирамидата, привличат с нереалистични обещания новите жертви, разказва Николов.

„Обясняват това е страхотна възможност, пари от нищото, нов вид платформа, надеждно е, няма да ви измамят. В момента, в който се появи нова платформа такива хора започват да бомбардират цялото публично пространство - социални мрежи, сайтове за обяви”, каза още Николов.

В петък кипърската полиция задържа 54-годишен мъж, който е привлякъл през чат група 9000 души към схемата. Твърди се, че жертвите на пирамидата в Кипър и Гърция надхвърлят 15 000. Няма информация дали в България вече има жалби и колко сънародници са дали пари.

„Комисията за финансов надзор няма информация за точния брой", посочи Николов.

Компанията официално е предлагала услуги, които включват изкуствен трафик към сайтове, харесвания в социалните мрежи и писане на коментари, за разлика от рекламата за бързо печелене на пари.



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Червен код за опасно горещо време обявиха за Плевен, Велико Търново, Русе и Благоевград
Дата: 16/07, 07:13

Стотици остават без ток днес във Варна и областта
Дата: 16/07, 07:09

БФС измести за по-късни часове мачовете от първите два кръга
Дата: 16/07, 06:00

Седмица на Пералнята в „Интермаркет” - 15% Отстъпкa на всички перални и сушилни
Дата: 16/07, 05:30

ЕС удължи с една година санкциите срещу Иран
Дата: 16/07, 05:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия