Как да определим бюджет за SEO оптимизация?


Дата: 27/06, 07:01

Ако сте собственик на сайта или притежавате онлайн магазин, то най-вероятно сте чували за SEO оптимизация. Тя стана популярен и дори основен метод даден сайт да достигне до желаната аудитория и да постигнете по-предна позиция в класирането. Тук възниква и въпросът колко струва оптимизацията? На него и ще откриете отговор в следващите редове.

Какво трябва да имате предвид?

Нещо, което е много важно за всеки един собственик на сайт, който е решил да инвестира в оптимизацията му, е, че това е дългосрочен процес. Практиката показва, че те нямат търпение, за да видят резултатите и очакват това да се случи още с първия месечен отчет. За разлика от платената реклама в социалните мрежи и търсачките, където статистиката ви се появява веднага със старта на кампанията, то при оптимизацията не е така.

При СЕО-то трябва да отделите между 6 и 12 месеца, за да видите реални резултати. За сметка на това, позициите, които достигнете ще са сигурни и съответно ще получите много повече органичен трафик, за който не плащате. С други думи, ползите, които получавате в замята, са далеч по-дългосрочни.

В този ред на мисли идва и въпросът, към който насочихме вниманието ви в началото на статията – колко трябва да отделим за оптимизация?

От какво зависи цената на услугата

Ако сте започнали да търсите фирма или специалист, то сте забелязали, че изборът не е строго ограничен. Следователно и цените варират, което допълнително ви затруднява. Повечето компании работят с фиксирани цени на месец, които включват определен набор от услуги. За да са още по-гъвкави, те предлагат и месечна такса, която да се изгради на базата на нуждите на клиента. Това означава, че можете да кажете какво очаквате от оптимизацията и следователно да получите конкретна цена.

Като цяло цената зависи от конкретни фактори. Компаниите, които са от дълго време на пазара и имат повече опит, логично ще поискат и по-висока цена. Това обаче не трябва да ми бъде мерило за качество при дадена агенция. Напротив, ако тя наистина е успешна, то ще има доказан опит  - портфолио, което да можете да разгледате.

Също така, трябва да внимавате и за хора, които имат съмнително ниска цена. Особено ако това предложение е съпроводено от обещания за бързи резултати за кратко време. В повечето случаи това е сигнал за ниско качество и стратегии, които са в отклонение от стандартите на Гугъл. Използването на подобни стратегии може да доведе до загуби на сайта ви и оттам наказания от Гугъл.

Как да определите бюджета за SEO оптимизация?

Има няколко ключови фактори за определянето на оптимизацията. Всичко обаче зависи от това каква сума сте склонни да отделите за бюджета и нуждите на вашия бизнес. Затова добра отправна точка е да определите СЕО нуждите на оптимизацията си. Ако вече сте работили по нея, то най-вероятно имате отправна точка. В случай, че това е нещо ново, то ви препоръчваме да се обърнете към специалисти в опит в областта. Хубаво е да създадете бюджет, който е съобразен с възвръщаемостта на инвестициите. Няма как да очаквате такава първите дни, но е хубаво да следите отчетите всеки месец, за да оцените ефективността на вашата стратегия и разбира се да си направите отчет за по-дълъг период.

В случай, че си търсите доверен период за вашата оптимизация, то можете спокойно да се обърнете към нас. Ние ще анализираме моментното състояние на сайта и ще създадем план за действие, като съставим оферта спрямо вашите нужди.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на „Капитан Андреево“
Дата: 28/03, 17:11

Ники Станоев коментира Тръмп: Той е актьор еквилибрист
Дата: 28/03, 17:04

Полицията в Бургас издирва собственика на голяма сума пари
Дата: 28/03, 17:02

На 29 март петък имен ден празнува юначно българско име
Дата: 28/03, 17:00

Мирослав Иванов: Можеше да имаме поне още 9 месеца кабинет
Дата: 28/03, 16:451 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия