Елегантни детски рокли: Тайните на правилния избор


Дата: 28/06, 18:51

За да подчертаете тържествеността на събитието, създайте атмосфера на приказка и, разбира се, превърнете всяко малко момиченце в истинска принцеса с подходящата елегантна рокля.

 

За матине в детска градина или основно училище, за рожден ден с приятели в детско кафене, за първия училищен бал - красива рокля ще ви бъде полезна за тези и още десетина празнични поводи. За да изберете подходящото облекло за дъщеря си, чуйте нашите препоръки.

Тъй като говорим за дрехи, които не се носят всеки ден, а се носят от време на време в продължение на няколко часа, не е препоръчително да купувате рокли, изработени изключително от естествени материи. Въпреки всичките си достойнства, тези материали не са много подходящи за шиене на празнични рокли, тъй като лесно се набръчкват и не поддържат формата си. Синтетиката, като полиестер, върши отлична работа.

Полиестерните влакна са в състояние да запазят първоначалната си форма при температура не по-висока от 40 градуса по Целзий (оттук и препоръката да се перат такива тъкани в топла вода). Полиестерът е подобен по качество на памука и има охлаждащ ефект. Други предимства на полиестера са лекота на грижа, бързо съхнене след пране, устойчивост на износване и не избледняване на слънце.

Други материи, подходящи за елегантни детски рокли, са шифон, коприна, сатен. Те са приятни на допир, изглеждат достойно, добре подчертават тържествеността на момента благодарение на лъскавата повърхност.

Избор на стил  

За детското облекло, независимо дали е ежедневно или официално, е изключително важно да има комфорт и висококачествена кройка, така че нещото да не причинява дискомфорт, да не пречи на движението. Не забравяйте, че на празника децата танцуват, играят, забавляват се и затова е по-добре да откажете твърде дълги рокли, чийто подгъв почти достига до пода - детето може да се оплете в полата и да падне. Оптималната дължина е под коляното, някъде до средата на прасеца. Такава рокля с тази дължина изглежда елегантна и стилна, няма да се раздърпа дори при активни движения, скокове и пируети.

Кринолините, многопластовите поли с плътна, твърда мрежа, която може да трие деликатната кожа, корсажите и други елементи, които са твърде „като за възрастни“, не са на място в детското облекло. Погледнете и другите детайли - по-добре е копчетата и закопчалките да са плоски, така че да не наранят детето. Изобилие от искрящи кристали са безполезни и само ще пречат. Но пайетите са добре дошли, ако са разположени върху корсажа на роклята, а не върху нейния подгъв.

 Най-популярните стилове сега са модели с висока талия и гръцки стил, меки и спокойни. Ако празникът предполага, че децата постоянно ще сядат и стават, откажете се от прекалено пухкавата пола, в противен случай детето ви ще се почувства неудобно и ще трябва постоянно да оправя дрехите си.

 

Избор на цвят на модерна детска рокля за официален повод

 

Цветът е първото нещо, което очите ни забелязват при дрехите. Или ви харесва веднага, или не. Ето защо, при избора на нюанс на елегантна рокля, ви съветваме да вземете предвид мнението на детето.  

Деликатните, ефирни рокли обикновено се шият от тъкани в пастелни цветове - бежово, бледорозово, цвета на пролетното небе, цъфтящи люляци или морски вълни. Такива нюанси отиват на всички момиченца, без изключение. Те са добри и за блондинки, и за брюнетки, и за притежателките на огнени коси.

Пастелните цветове обаче не са задължително правило и ако детето има контрастен външен вид, ярките, наситени цветове ще му подхождат много. Става въпрос за червено, лилаво, синьо. Между другото, детски психолози казват, че цветът на дрехите може да повлияе на поведението на детето. Така например, нюансите на корал и зелено стимулират децата да бъдат по-активни, а синьото - да се държат уверено и спокойно.

Красиви изглеждат интересни комбинации от цветове, например - наситен шоколад и деликатно синьо, бордо и лилаво, златисто и бяло.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?
Дата: 19/04, 04:30

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 04:00

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 04:00

Облаци и по-ниски температури и в петък
Дата: 19/04, 04:00

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 03:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия