Бившият вътрешен министър: Има всички предпоставки и тези избори да не са честни


Дата: 12/09, 19:55

снимка Булфото

Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев каза, че последните два вота не са били честни, а има и сериозни предпоставки и предстоящият вот на 27 октомври да не е такъв.

По думите му в МВР не са правени същностни смени на хора, с които да се противодейства на изборните престъпления.

“На много места трябва да се сменят хората, които Калин Стоянов видно по поръчение на кой сложи там, за да очакваме, че този път противодействието ще е по-сериозно“, каза Демерджиев. След това направи препратка към поканата на Делян Пеевски към Калин Стоянов да оглави листа за изборите в неговата формация.

“При липсата на сериозни корекции, които да засегнат внедрените до четвърто ниво хора, не очаквам промяна в изборите“, добави Демерджиев пред bTV.

По думите му нещо подобно се наблюдава и в организацията на изборния процес, тъй като от служебния кабинет говорят, че нямат отношение, а днес министърът на икономиката Росен Карадимов, натоварен с изборите от страна на кабинета, е изпратил препоръки до ЦИК за оптимизация на процеса. Според Демерджиев в тях са залегнали неща, които вече се правят, но не е застъпено например одитиране на програмата за броене на гласове, каквото не е правено нито веднъж.

Демерджиев добави, че има данни, че част от разплащанията, свързани с купуване на гласове, ще са след изборите, като без да го назовава посочи, че в това е замесен съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. “Основните хора в тези процеси обичат да поставят нови начала“, каза Демерджиев. Добави, че не вижда превенция, а инерционни действия от МВР.  
Според Демерджиев трябва да се провери за необичайно висока активност по места, каквато на предните избори е имало на места, където 90% са гласували за ГЕРБ или ДПС.

По повод на битката за надмощие в ДПС Демерджиев, заяви, че вече е замесен и съдът, като го смущава, че юридическите актове не са особено убедителни. Върховният административен съд вече реши да допусне ДПС на Пеевски до вота, но не и ДПС на Ахмед Доган, а това според Демерджиев е предизвестен резултат.

“Поредната институция, която ще бъде въвлечена, вероятно е ВСС, призван от Пеевски да избере нов главен прокурор“, каза Демерджиев, като обобщи, че системата не е независима и политиците час по-скоро трябва да пристъпят към процедура за избор на нов Висш съдебен съвет.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ливърпул победи Милан с 3:1 насред "Сан Сиро"
Дата: 18/09, 01:00

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 18/09, 01:00

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 18/09, 00:50

Германска туристка е починал, след като е бил ухапан от акула край Канарските острови
Дата: 18/09, 00:40

Хари Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн Мюнхен с 9:2 срещу Динамо Загреб
Дата: 18/09, 00:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия