Днес и утре се очакват проливни валежи на много места в страната


Дата: 14/05, 12:46

Снимка: Булфото

Днес и утре се очакват проливни валежи. Предупреждение за значителни количества е обявено днес в областите Смолян, Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Перник, както и в област София.

В източната половина на страната ще вали само на отделни места и предимно слабо. Максималните температури днес ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, между 16° и 21°, в София около 17°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, по Черноморието от югозапад.

И през следващото денонощие ще има райони с валежи от дъжд, на повече места в западната половина на страната. Увеличават се областите с предупреждение за възможни значителни количества, главно в Югозападна и Централна Южна България.

Понижението при максималните температури ще продължи и утре се очакват стойности между 13° и 18°, в София около 13°. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-югоизток, по Черноморието, където ще остане почти без валежи, от изток-североизток. Вълнението на морето ще се усили.

И в планините в западната половина на страната ще е с валежи от дъжд, над около 2200 метра - от сняг, като главно в Рило-Родопската област валежите ще са временно интензивни. Ще бъде и ветровито. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад.

В четвъртък ще остане хладно за сезона, а в Западна България за пореден ден с валежи, но вече на по-малко места и по-слаби.

През нощта срещу петък и в петък превалявания ще има в северните и източните райони от страната. Ще започне затопляне, което ще продължи и през почивните дни, когато ще преобладава слънчево време, с по-голяма вероятност за следобедни превалявания в неделя, главно в планините.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Евродоклад: Водата за къпане в България е сред най-качествените
Дата: 29/05, 02:24

Как да изберем подходящи тапети за стена?
Дата: 29/05, 02:20

Топ 7 позитиви на белите зъби
Дата: 29/05, 02:10

Борислав Гуцанов: На крачка от световен конфликт сме
Дата: 29/05, 01:40

Трима души застреляни в малък град в Южна Дакота, обвинен е бивш кмет
Дата: 29/05, 00:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия