Скобите може да изчезнат, ето с какво ще ги заменят


Дата: 23/04, 09:31

кадри Нова телевизия 

редактор Веселин Златков 

Поставянето на скоба за неправилно или неплатено паркиране е една от най-неприятните ситуации за всеки шофьор. Конфликтите са обикновено за това, че освен плащането на по-висока глоба, се губи време и за освобождаването на автомобила, за което трябва да се чака екип.

В София вече се мисли за вариант, в който жълтите железа изобщо да не се поставят, а да бъдат въведени т.нар. дигитални скоби, това показа в свой репортаж Нова телевизия. Целта е да се избегнат скандалите, които много често съпътстват поставянето и освобождаването от наказателните устройства. Засега обаче новия начин за санкциониране само се обсъжда, защото трябва да се направят нормативни промени, това обясни шефът на Центъра за градска мобилност в столицата Димитър Дилчев.

Един от вариантите за плащане на „дигиталната скоба” е шофьорите да внасят предварително депозит или дават съгласие санкцията да се тегли от банковата им сметка. Втората възможност беше посрещнат с ироничен коментар от водещия на сутрешния блок на Нова тв Виктор Николаев.

„Те така могат да си теглят суми за по няколко скоби, дори и да няма нарушение”, коментира той.

„Като гледам това, се радвам, че не шофирам. На автобуса нито му слагат скоби, нито трябва да чакаш да му ги махнат”, добави колежката му Мира Иванова.

От репортажа в „Здравей, България” се разбра, че нарушенията в паркирането ще се следят вече от автомобили с камери, които ще сканират синята и зелена зона. Така ще отпадне възможността някой да се оправдае, че е „само за малко”и всички ще получават санкции, ако не са си платили престоя.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 03/05, 21:30

Гори завод за производство на ракети в Берлин
Дата: 03/05, 21:27

Събарянето на хотела на Вълка край Искър върви керемида по керемида
Дата: 03/05, 21:08

Баскетболният Черно море Тича не успя да стигне полуфинал
Дата: 03/05, 20:55

ВМА: Белете не само черупката на боядисаните яйца
Дата: 03/05, 20:44

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия