Доц. Киселова: Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията


Дата: 13/05, 21:11

Кадър "България Он Еър"

Промените в Закона за хазарта продължават да си широко дискутирана тема.

Президентът Румен Радев няма да наложи вето на промените в Закона за хазарта, с които се въвежда почти пълна забрана на рекламата на хазарт и таван за надценка на хляба. Какво следва от това?

"Разпоредбите и начинът, по който беше приет Законът за изменение и допълнение на Закона за хазарта и тези, които слагат надценка на хляба като таван, бяха приети не по правилата на Конституцията и правилника на Народното събрание, но очаквано президентът забави максимално дълго, до възможно най-крайния срок - утре трябваше да бъде обнародван законът или да бъде наложено вето, за да могат тези, които биват засегнати от законите, да съобразят поведението си", каза конституционалистът доц. Наталия Киселова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя посочи, че няма да има дълъг период, в който да се прилагат новите промени, след обнародването в държавен вестник, а срокът е три дни. Това означава, че след събота не би трябвало да виждаме реклами на хазартни игри в медиите, нито в близост до учебни заведения, а таванът за хляба трябва да съобразен с реформите.

"Браншовите организации с право скочиха заради начина, по който беше приет законът - в рамките на няколко дни. Свидетели сме на други, много по-важни закони, които доста време се бавят и някои не намериха място в работата на Народното събрание", заяви доц. Киселова за Bulgaria ON AIR.

Според нея е напълно вероятно тези дейности да са част от предизборната кампания на политиците и не изключва варианта, в който след няколко месеца промените в Закона за хазарта и тавана за надценката на хляба ще отпаднат, пише dnes.bg.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Честит ден на българската просвета и култура и на славянската писменост
Дата: 24/05, 00:03

До 6 години затвор грози шофьора, който помете спирка във Варна
Дата: 23/05, 23:423 Коментара

Предимно слънчево в петък
Дата: 23/05, 23:17

Илиан Илиев: Историческо постижение
Дата: 23/05, 23:07

Градушка като орех порази посевите в българско село
Дата: 23/05, 22:53

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия