"Черно море" се класира в Европа


Дата: 23/05, 22:31

кадър: Диема спорт

Черно море ще се окичи със сребърните медали в първенството за първи път през този век, след като си осигури втората позиция в крайното класиране с победа над директния съперник ЦСКА с минималното 1:0 на Националния стадион „Васил Левски“ в София. Единственото попадение в срещата от четвъртия кръг на плейофите в Първата шестица на efbet Лига реализира Пабло Гарсия в 57-ата минута.

„Моряците“ бяха подпомогнати и от факта, че в 50-ата минута вратарят на „червените“ Густаво Бусато беше изгонен с директен червен картон заради нарушение срещу Уеслен Жуниор и игра с ръка извън наказателното си поле. Като цяло, столичани не убедиха изобщо с играта си, че заслужават нещо повече от загуба в двубоя, докато варненци изиграха един много добре тактически построен двубой, в който се възползваха по най-добрия начин от възможността да си осигурят втората позиция, предава Гонг. 

По този начин ЦСКА ще завърши на третото място и ще трябва да играе бараж срещу седмия в подреждането, ако иска да си осигури участие в Европа догодина. След този двубой разликата между „червените“ и „моряците“ е пет точки при оставащ само един кръг до края на шампионата. Черно море пък ще бъде подгласник на шампиона на Лудогорец исе завръща в европейските клубни турнири, а впечатляващо постижение е и това, че варненци нямат загуба и нито един допуснат гол до момента в плейофите. В последния си мач за сезона столичани, които пък нямат успех след разделянето на първенството, гостуват на Локомотив Пловдив, докато Черно море ще приеме у дома Крумовград.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Костадинов за "Величие": Това се вижда от Космоса
Дата: 16/06, 14:17

Автокъщи разпродават на безценица колите, изпотрошени от градушката
Дата: 16/06, 13:59

Много българи остават без кола с нов закон, прогнозира автодилър
Дата: 16/06, 13:47

Анализатори: Правителство ще има, ключът е в малките партии
Дата: 16/06, 13:35

Модерен медицински център отвори врати във Варна
Дата: 16/06, 13:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия