Изтеглят от японския пазар хиляди опаковки бял хляб заради плъх


Дата: 09/05, 19:30

снимка Булфото

Над 100 хиляди опаковки бял  хляб ще бъдат изтеглени след като в един от пакетите беше намерен плъх между нарязаните филии. Животиниските останки от “малко животинче” са били намерени в партиди от хляб "чоджуку". Това е много ферментирал хляб, известен със своята изключително дъвчаща текстура. Той е произведен от фабрика, базирана в западната префектура Токио.

Японската компания Pasco Shikishima Corporation заяви, че разследва как части от „малко животно“ са попаднали в два пакета хляб на филийки. Оттам добавиха, че досега никой не се е разболял след консумация на продукта, цирита bTV.

По-късно от компанията потвърдиха пред CNN, че останките са от плъх. "Ще изтеглим продуктите по-долу, които са произведени на същата фабрична линия, и ще спрем въпросната линия, за да определим причината и да приложим контрамерки", се казва в изявлението на японската компания. Пред CNN от компанията казаха, че въпросният продукт не се продава в чужбина.

Японската компания Pasco е основана в далечната 1920 година. Тя е основен източник на хлебни изделия. В компанията работят над 3 хиляди служители. Белият хляб е основен продукт за много японци, когато им се прииска да хапнат нещо в западен стил, или „йошоку“, като алтернатива на традиционната японска храна.

Инцедентът с намерения плъх в хляба е поредната черна точка в множеството скандали, които са свързани с безопасността на храните в Япония. Азиатската страна не е и надежден износител на храни.

През март японските здравни власти наредиха изтеглянето на три хранителни добавки, произведени от Kobayashi Pharmaceutical, голям производител на лекарства, след смъртта на няколко потребители. Повече от 100 други бяха хоспитализирани.

През август миналата година доставчикът на храни Warabeya Nichiyo разкри два случая на хлебарки в оризовите му топки, които са били продавани в магазин 7-Eleven в Сайтама, северно от Токио.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



13-годишна роди бебе на училищна екскурзия
Дата: 20/05, 11:10

Лекарите с първи думи за 5-годишното дете в Благоевград
Дата: 20/05, 11:07

Правната комисия одобри ученици, пенсионери и студенти да пътуват безплатно с градските автобуси във Варна
Дата: 20/05, 11:06

Зрителите: Не Михаела и Венци, друга двойка е истинският победител в "Един за друг"
Дата: 20/05, 11:03

Дарин обиди Гала пред цяла България: Каза с кой ще си ляга Стефан
Дата: 20/05, 10:59

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия