ПП - ДБ предложиха изцяло електронна регистрация на МПС


Дата: 08/07, 19:21

Снимка Булфото, архив

“Продължаваме промяната – Демократична България” днес внесоха промени в Закона за движение по пътищата, които предвиждат възможност за изцяло електронно заявяване на регистрация на МПС. Друго предложение е да отпаднат стикерите за “Гражданска отговорност” и технически преглед и да се постави ограничение за въвеждане на нови стикери с подзаконов акт. По този начин на практика стикерите от предното стъкло на автомобилите се премахват, съобщиха от пресцентъра на коалицията.

Законопроектът, внесен от Божидар Божанов и група народни представители, предвижда също спирането и връчването на актове и фишове на пътя на шофьори, които имат повече от 5 невръчени електронни фиша или наказателни постановления. Наличието на такива шофьори-рецидивисти ще е публично, при гаранции за защита на личните дани Депутатите от ПП-ДБ предлагат още задължение за администрацията за изпращане на уведомления за изтичащи документи (застраховка, технически преглед, свидетелство за управление), възможност за обжалване на електронни фишове по настоящ адрес на нарушителя, вместо по местонарушение, възможност за електронна документация при провеждане на курсове за придобиване на правоспособност, автоматизирано издаване на електронен фиш при установяване с камери на липса на технически преглед или застраховка и др. мерки за намаляване на административната тежест от една страна, и повишаване на ефективността на контрола, от друга.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



А1 си партнира с Vodafone, за да предостави „интернет като у дома“ в автомобила
Дата: 20/07, 03:50

4 съвета за отпушване на канали с домашни средства и материали
Дата: 20/07, 03:50

Надал се бори 4 часа, за да достигне първи полуфинал от 2 години
Дата: 20/07, 03:00

Пет идеи за вкусен летен обяд с до 50% отстъпка от Lidl
Дата: 20/07, 02:40

Мъск: Изтрихме CrowdStrike от всички наши системи
Дата: 20/07, 01:241 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия