Трети самолет спука гумите на колесника си и се приземи аварийно в Турция


Дата: 10/05, 21:26

снимка Министерството на транспорта в Турция

Три инцидент на труско летище в рамките на три дни. Пътниците и екипажът на ваканционен полет от Германия до Турция преживяха тревожно приземяване. Полетът на нискотарифната компания Corendon Airlines е излетял вчера от летище Кьолн-Бон в 10:25 часа с 25-минутно закъснение. 

След 3 часа и 20 минути във въздуха 16-годишният "Боинг" 737-800 се подготвил за приземяване на летище Газипаша в провинция Антали, но двете гуми на носовия му колесник се спукали. Това показват данните на авиопортала Aviation Herald, цитирани от "Билд".

Всички пътници са били безопасно евакуирани и не са пострадали, коментира областният управител на Газипаша Орхан Алтун пред турската телевизия TRT.

Той описва маневрата за кацане на пилотите като "много успешната". Според турското министерство на транспорта конструкцията на носовия колесник е била сериозно повредена.

Турските власти сега разследват защо и двете гуми са се спукали при кацането.

Това е трети инцидент с "Боинг" само за два дни. В сряда товарен самолет "Боинг" 767 на "ФедЕкс" претърпя инцидент в Истанбул. Пилотите не успели да спуснат предния колесник и се наложило самолетът да кацне върху фюзелажа. Никой не е пострадал.

Инцидент в Сенегал в четвъртък обаче не завърши толкова леко. На летището в Дакар "Боинг" 737 катастрофира още при излитане, 11 души са ранени, четирима от които – тежко.

Тези инциденти идват на фона на множество други подобни, както и на разследване на практиките в компанията.

„Боинг“ бяха обвинени публично от свои бивши служители, че не спазват стандартите за сигурност при производство.

През януари врата се откачи по време на полет от машина 737. По този случай компанията се разследва за криминално деяние.

Преди дни бивш инспектор на „Боинг“ заяви, че самолетите на компанията „редовно напускали фабриките със сериозни дефекти“. Оттам отрекоха.

След две самолетни катастрофи в Индонезия и Етиопия с повече от 340 смъртни случая - през март 2019 г., временно беше наложена глобална забрана за полети на самолети "Боинг" 737-MAX, съобщи бТВ.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Официално: Ливърпул обяви новия треньор
Дата: 20/05, 23:29

Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 23:10

Казвам се Борислав Гуцанов и за мен Варна е целият ми живот
Дата: 20/05, 23:00

Пиронкова завърши курс за помощник треньор
Дата: 20/05, 22:52

Мъж с колело е загинал в Каварна тази вечер
Дата: 20/05, 22:34

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия