Продължава издирването на тримата моряци, изчезнали след потъването на кораб край Румъния


Дата: 19/05, 13:57

Снимка Булфото

"Петел" следи какво се случва, след като кораб потъна в морето на съседна на България държава.

Издирването на тримата моряци, обявени за изчезнали вчера след потъването на кораб, плаващ под танзанийски флаг, в Черно море в близост до румънското село Сфънту Георге, окръг Тулча, беше възобновено днес, съобщава новинарският сайт Зиаре.

Представители на Румънската служба за корабоплаване заявиха за портала Нюз.ро, че в зоната са изпратени три плавателни съда - един на Румънската агенция за спасяване по море и два на Гранична полиция. 

Корабокрушението стана вчера сутрина на 26 морски мили от село Сфънту Георге, намиращо се на едноименния ръкав на река Дунав. 

Снощи Румънската служба за корабоплаване съобщи, че операцията по издирване на тримата сирийски моряци временно е спряна заради падането на нощта. 

На борда на кораба "Mohammad Z", плаващ под флага на Танзания, е имало 11 членове на екипажа - 9 сирийски граждани и двама египтяни, се посочва в съобщение на службата. Осем от тях бяха спасени от търговския кораб "Michеl", който се е намирал най-близо до мястото на инцидента.

Осемте спасени моряци са поети от плавателния съд "Артемис" на Румънската агенция за спасяване по море и са транспортирани до пристанище Констанца, където са ги очаквали линейки в готовност да им окажат медицинска помощ. Един от моряците е бил откаран в болница с няколко травми, съобщава Аджерпрес, позовавайки се на говорителя на Инспектората за извънредни ситуации в Добруджа Анамария Стойка.

Вчера в издирването се включи и Хеликоптер IAR 330 Puma на Румънските военновъздушни сили.

Служителите от Центъра за координация и морско спасяване (MRCC) са издали предупреждение към останалите плавателни съдове, че членове на екипажа на кораба "Mohammad Z" все още да се издирват.

Делото за разследване на причините и обстоятелствата около корабокрушението е поето от прокуратурата към Апелативния съд в Констанца, информира БТА.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



„Дяволската комета“ преминава най-близо до Земята
Дата: 02/06, 14:37

Сонда, изстреляна от Китай, кацна на „обратната“ страна на Луната
Дата: 02/06, 14:23

Думите на Христо Ботев за Русия
Дата: 02/06, 14:121 Коментар

По магистрала "Тракия" няма да има ремонти през лятото
Дата: 02/06, 14:09

Суперклетка удря България до 48 часа с градушка като орех и торнадо до ф1
Дата: 02/06, 14:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия