Мариус Куркински: Аз ще се явя пред Бог


Дата: 05/05, 14:00

Снимка Булфото, архив

"Извървях труден път, защото се отдадох на театъра". Това каза актьорът и режисьор Мариус Куркински, цитиран от bTV. В първия ден на Великден той говори за вярата и опрощението по един достоверен и откровен начин.

„Великден е наистина голям празник, защото това е възкресението на Бог Отец, който е сътворил всичко видимо и невидимо. Видял до какво изпадане сме стигнали ние, колко сме съгрешили… и от любов към нас решава да стане човек. Слиза заради нашето спасение – за спасението на грешниците“, обяснява Куркински.

„Разбира се, претърпява поругание, разпятие от същите хора, които е създал. И това е голямото чудо. Това трябва да се проумее. Претърпява кръстната смърт и възкръсва в това грамадно събитие. Това е велик ден. Това е част от него и това е най-радостното събитие, защото се доказва, че наистина Исус е Бог“, допълва той.

Той споделя още, че вижда, какво се случва всеки ден около него с вярващите хора, какво правят те и как помагат безвъзмездно. „Тези хора се увеличават все повече и повече. Тук вярата е абсолютно жива постоянно. И аз така съм свидетел на това нещо и свидетелствам за това“, категоричен е актьорът.

Той не разделя хората – има вярващи в Бог, има и не вярващи, но в България има много вярващи. „Няма какво да се говори. Това е пътят на българина – напред в православната вяра“, допълва той.

„Ние не можем да обвиняваме никого и да съдим тези хора. Всичко е промислено отпреди сътворението на света – и тяхното спасение, и техния живот, както и кога те ще бъдат посетени от светлината“, казва още той по повод българите, които използват Великден за почивка и туризъм.

Актьорът и режисьор за пореден път подчерта, че се е родил като дълбоко вярващ човек. „Никой не ми е говорил за Бог. Аз вярвах в Бог и знаех, че той е. Той ме е създал. Той ме наблюдава, както и че ще има съд… аз ще се явя пред Бог“, посочи още Куркински.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Шофьор избяга след гонка с полицията в Русе
Дата: 18/05, 19:40

Румен Радев разговаря с президента на Косово
Дата: 18/05, 19:31

Хороскоп за 19 май неделя: Една дума да каже зодия
Дата: 18/05, 19:30

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 18/05, 19:20

86-годишна жена е загинала при катастрофа в Сливен
Дата: 18/05, 19:19

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия