Миризма на газ в блок в квартал "Дружба" вдигна пожарникарите на крак


Дата: 29/07, 15:14

Снимка Pixabay

През изминалите две денонощия екипите на пожарната служба в Русе са реагирали на девет сигнала за инциденти, съобщават от пресцентъра на МВР - Русе. Основната част от сигналите са свързани с пожари без щети в сухи треви, храсти и отпадъци, пише dunavmost.com.

Едно от по-сериозните произшествия е възникнало в района на град Бяла, където екипите са реагирали на сигнал за запалена гума на товарен автомобил. Причината за инцидента е авария в спирачките на автомобила. Пожарът е бил овладян своевременно, без да има пострадали хора или материални щети по превозното средство.

Друг случай е регистриран в русенския квартал "Дружба 3", на адрес в блок 16. Там е получен сигнал за миризма на газ пропан бутан. Екипите на пожарната са установили, че причината е неизправност в маркуч към газова бутилка в жилище на петия етаж. При този инцидент също няма пострадали хора. Апартаментът и входът на блока са били проветрени, за да се отстрани опасността от натрупване на газови изпарения.

В 12:01 часа на 27 юли, екип от Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) - Две могили е реагирал на сигнал за горящи сухи треви в Баниска. На място е установено, че горенето е обхванало бали със сено, складирани в бивша сграда на бензиностанция. Причината за пожара е работа с ъглошлайф в близост до сеното. Пожарникарите са успели да овладеят огъня, но около 100 броя бали са били унищожени. Пожарът е бил ликвидиран на площ от около 30 квадратни метра.

Вечерта на същия ден, екип на Службата за специализирани операции и дейности (ССОД) е отстранил опасно надвиснал клон на улица "Муткурова" в Русе. Клонът е представлявал опасност за преминаващите пешеходци и превозни средства.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ЦРУ: През 2022 година имаше истински риск Русия да използва ядрени оръжия в Украйна
Дата: 08/09, 17:22

От 1 януари 2025 година от 3 до 8 пъти скача тази такса за собствениците на жилища
Дата: 08/09, 17:09

Костадинов обясни защо не отива да живее в Москва и посочи: Еничарите трябва да се унищожават
Дата: 08/09, 16:53

Стана милиардерка
Дата: 08/09, 16:36

Трагедия в семейството на Никол Кидман
Дата: 08/09, 16:31

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия