Мечка, убила планинар в Италия, ще бъде предадена на резерват в Германия


Дата: 14/05, 22:59

снимка: Frank Vassen from Brussels, Belgium, Уикипедия

Женска мечка, която миналата година уби планинар в Италианските Алпи и предизвика ожесточена юридическа битка за съдбата си, ще бъде предадена на резерват в Германия, съобщиха днес властите на северната италианска област Трентино-Алто Адидже, цитирани от Ройтерс и БТА. 

След като мечката, известна като Джей Джей 4, извърши смъртоносно нападение срещу 26-годишен мъж през април 2023 г., властите в Трентино-Алто Адидже издадоха заповед за залавянето и умъртвяването ѝ. Смъртното наказание обаче беше блокирано вследствие на юридически действия на природозащитници.

"Джей Джей 4 ще бъде прехвърлена до есента", каза съветникът по туризъм и лов на областта Трентино-Алто Адидже, Роберто Файлони, пред всекидневника "Кориере дел Трентино", като уточни, че мечката ще получи втори дом в Алтернативния парк за мечки "Ворбис" в германската провинция Тюрингия.

Решението бе взето, след като организацията за защита на животните Ел Ей Ви каза, че е получила достъп до медицински документи, от които е станало ясно, че Джей Джей 4 и друга мечка са държани в неволя в област Трентино-Алто Адидже, "в условията на силен стрес". Файлони отрече това да е вярно.

Районът около град Тренто, който беше населен отново с мечки след 1999 г. по финансирана от Европейския съюз програма, преживя няколко нападения на мечки през последните години, което повдигна въпроси как да бъде постигнато успешно съжителство между мечките и хората.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ЦСКА чака лек жребий при класиране в Европа
Дата: 29/05, 06:00

Борислав Гуцанов: На крачка от световен конфликт сме
Дата: 29/05, 05:50

Как се прави здрав корем
Дата: 29/05, 05:00

UEFA Шампионска лига остава в ефира на MAX Sport през следващите 3 сезона
Дата: 29/05, 05:00

Анчелоти: Реал Мадрид ще е последният клуб в кариерата ми
Дата: 29/05, 05:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия