Борисов: Защо служебния кабинет не сменя областните управители, свързани с ПП-ДБ


Дата: 19/04, 10:21

Снимка: Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред журналисти в парламента тази сутрин.

Той обяви, че не разбира защо не се сменят областните управители, свързани с "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ).  Бившият премиер отново повтори тезата си, че Даниел Митов е взет в ГЕРБ от общността на ПП-ДБ, за да бъде мост между партиите, пише "Дневник".

Във връзка със споровете за министерските назначения Борисов заяви: “Много интересно за техните министри (на ПП-ДБ), които останаха, също си мълчат и считат, че им се полага. За техните областни управители също считат, че са си в правото да го имат, а за какво е това право – не знам и на базата на какво е, също не знам. Но вие сте много добронамерени към тези въпроси и всякакви въпроси. Всеки ден е свързан с външния министър Митов. Еми не е честно да ви кажа, не е честно това.“

Припомняме, че служебното правителство на Димитър Главчев пое изпълнителната власт на 9 април и до момента не е сменило нито един областен управител.


Спешно трябваше да бъде заменен областният управител на Бургас Пламен Янев, крайно недолюбван от кметовете на ГЕРБ по морето. Янев се приема като най-приближеният до депутата от ПП-ДБ Константин Бачийски, с чиито изисквания той определено се съобразява. Бизнесът по Южното Черноморие, не само кметовете, не одобрява Пламен Янев като поведение и се оплаква, че спъва старта на сезона и влошава като цяло икономическата среда чрез стопиране на решения на общинските съвети. 

От централата на ГЕРБ подадоха името на зам.-областния управител от ГЕРБ Владимир Крумов, който има достатъчно стаж в областна управа през годините и познава администрацията. Това предложение обаче не се хареса на президента Радев, тъй като Крумов е ярко открояваща с политическа фигура от редиците на ГЕРБ. По тази причина миналия четвъртък в столицата бе повикана проф. Мария Нейкова, която оглави на два пъти областна управа по време на служебните кабинети през последните три години. Тъй като специално за Бургас трябваше да се действа много бързо, проф. Нейкова вече би трябвало да е назначена - като надпартийна фигура, възприемана добре не само в бургаска община, но и от цялата местна власт. 

Обстановката в региона става все по-изнервена от липсата на реална промяна. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 02/05, 05:30

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 02/05, 05:20

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 02/05, 05:20

До 22 градуса и дъжд в четвъртък
Дата: 02/05, 04:00

На днешния ден рожден ден има Тончо Токмакчиев
Дата: 02/05, 02:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия