Ваня Григорова: Нинова да беше направила обединението преди регистрацията


Дата: 01/05, 20:59

Снимка: Булфото

Лидерът на "Солидарна България" Ваня Григорова говори по повод събраните днес от лидера на БСП леви партии и движения.

"Похвална е стъпката на Корнелия Нинова за широко обединение на лявото. Но така се прави преди да се регистрира коалицията в Централната избирателна комисия.  Сега листите са формирани, а такива действия могат само да разочароват левите избиратели", каза Ваня Григорова. "Всички в ляво осъзнаваме необходимостта от това да бъдем заедно, но ето такива действия, да се съберат хора показно, без да има практическа полза, определено възмущават останалите формации", допълни още лидерът на "Солидарна България" в Кюстендил.

"Нинова събра преди последните парламентарни избори 26 леви партии и организации по същия бутафорен начин, в резултат на което процентите на БСП паднаха под девет", каза Манолова, лидер на "Изправи се България". "Докато Нинова е председател на голямата партия в ляво, а Борисов – на голямата партия в дясно, нито ще има обединение на лявото, нито на дясното. Това не е заради личностния проблем, а заради вождистките настроения и взимането на еднолични решения", допълни Манолова.

От Кюстендил днес започна предизборната обиколка на "Солидарна България". Началото ѝ дадоха председателя на коалицията Ваня Григорова, Мая Манолова - лидер на "Изправи се България" и водачът на листата за предсрочните парламентарни избори в Кюстендил Милена Георгиева. В откриването на кампанията участваха общинските съветници на "Изправи се България", активисти на организацията, която в Кюстендил, в Деня на труда, отбеляза две години от учредяването си. 

"Защитата на 700 хиляди работещи бедни за нас е важна, защото за нас това са хора, които не просто не могат да си осигурят Великденска трапеза, а търпят лишения заради ниското възнаграждение", каза Мая Манолова. Тя посочи, че от 933 лв. минималната работна заплата, тези хора реално получават по 700 лв. "чисти пари". "Затова една от нашите каузи е минималната работна заплата да гони издръжката за живот и да се преборим за необлагаем минимум. Монополите и битката срещу тях е друга наша кауза. Ще настояваме банките, търговските вериги, големите корпорации, телекомите енергийните дружества, да бъдат обложени за техните свръхпечалби, които да кумулирани във фонд "Солидарност", който да подкрепя уязвимите групи", допълни Мая Манолова.

 

"Вероятно си спомняте, че работодателите се опитаха да отменят първите три дни болнични, които покриват. Спряхме това безобразие, но през тази година, с последния държавен бюджет, на работодателите беше опростен единият ден от тези три. Той се поема от нашите осигуровки. Така позволихме да се замрази майчинството на нива от 780 лв. Затова представителите на работниците трябва да са там – в Парламента, за да бдят за безобразията, които им се готвят, платени от лобистите на бизнеса, така че работниците да се тези, които плащат всички кризи. Ние ще бъдем тези, които в Народното събрание ще браним тези интереси", посочи Ваня Григорова.

Григорова допълни, че целта им ще бъде спирането на източването на пенсионната осигурителна и здравна системи към паразитни структури, "както това в момента се случва".

 

В Кюстендил беше представен и водачът на листата на "Солидарна България". Милена Георгиева е адвокат по професия, на 37 години, с едно дете на шест години. Живее и работи в Кюстендил. "Щастлива съм, че съм част от отбора на силните жени", каза Георгиева.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Икономист предложи да бъде свикано извънредно заседание на НС, за да бъде гласуван Законът за еврото
Дата: 15/05, 21:00

Боян Чуков и БСП в геополитическа дискусия във ФКЦ Варна на 16 Май от 18 ч.
Дата: 15/05, 21:00

Родители искат отново да се разрешат допълнителни образователни занимания в градини и училищата във Варна
Дата: 15/05, 20:51

Майката на Маги зададе два важни въпроса на Алек, а баща й се разплака
Дата: 15/05, 20:48

Камъни и земна маса са се свлекли на Прохода на Републиката, движението е затруднено
Дата: 15/05, 20:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия