Премахнаха опасно дърво във варненския „Ален мак“


Дата: 03/07, 19:21

снимки пресцентър на община Варна

Опасното дърво на ул. „Петър Попов“ в КК „Ален мак“ днес беше премахнато. За него граждани сигнализираха на среща с кмета Благомир Коцев през уикенда. Веднага беше извършен оглед от озеленители. Те са констатирали, че дървото – от вида бряст, е напълно сухо, наклонено и опасно. То е в недобро фитосанитарно състояние, с напукана и обелена кора по ствола. Кметът разпореди за 24 часа да бъде премахнато, съгласно графика на заетост на вишката, която е необходима.

От днес са запълнени и обезопасени дълбоките изкопи, оставени по тротоарите за стълбовете за улично осветление на същата улица. Те ще бъдат окончателно завършени след приключване на ВиК дейностите в района. Предстои неработещото осветление на прилежаща близка улица (при Турския ресторант) поетапно да се приведе в съответствие с нормите.

По отношение на дупките в настилката зад автобусната спирка на ВСУ, предстои строителите да я възстановят. Поставянето на допълнителен контейнер за отпадъци ще стане след издаването на обекта, когато еколозите определят съответните габарити и място на кофите за смет. Там ще се добави и контейнер за зелен отпадък, веднага след като доставката на съдовете за Община Варна бъде осъществена.

По отношение на другите два проблема, с които гражданите запознаха кмета в неделя – възстановяване на асфалта на ъгъла зад хотел „Детелина“ и поставяне на настилка в пряка уличка, водеща към чешмата, дейностите ще бъдат осъществени до края на следващата седмица. Що се отнася до необезопасените кабели на десния тротоар на улица „Петър Попов“, Общината е издала предписание на собственика на обекта, който е поискал от ЕРП - Север временно захранване, в 7-дневен срок да предприеме необходимите действия.

Кметът изказа благодарност на гражданите за снимките от премахването на дървото и ремонтите от вчера и днес в района, както и за осъществявания от тях активен граждански контрол.

През летните месеци Коцев  ще се среща на терен с жители на различни квартали във връзка с качеството на дейностите по подобряването на градската среда.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Имат ли пръст Илън Мъск, Маги Халваджиян и Иво Сиромахов в най-новото Криндж шоу на България
Дата: 06/07, 09:00

Нидерландия и Турция днес на Европейското по футбол
Дата: 06/07, 08:45

Натоварено е движението на границата с Румъния
Дата: 06/07, 08:30

Мбапе: Ще опитаме да коригираме играта в атака
Дата: 06/07, 08:09

Панахида за 11 години от кончината на митрополит Кирил
Дата: 06/07, 08:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия