Денков: Помните ли "Лафка"? Е, държавата ще свърши като нея, ако Пеевски е във властта


Дата: 27/04, 13:06

кадър Евроком

След изборите сглобката може да се възстанови, но при условие, че Делян Пеевски се махне от масата. Това коментира бившият премиер Николай Денков в интервю за Евроком.

“В началото (на мандата на правителството) не го познавах. След няколко месеца си дадох сметка за следното. Знаете, че с неговото име се свързваше фалита на КТБ, фалитът на „Лафка“, фалитът на „Булгартабак“, колко десетки хиляди човека останаха без работа около тези фалити. Сега вече знам защо. Този човек не може да управлява някаква организирана система. Той си има други начини на действие. Ако на този човек му се даде власт, с държавата ще стане същото, каквото стана с „Булгартабак“ и „Лафка“. Този човек няма място в управлението на държавата“, каза Денков.

Той обясни, че Пеевски е като воденичен камък на шията на Бойко Борисов, на ДПС, а и на България.

„Пеевски много си повярва, тръгна да дава акъл на всички, явно смята, че той е силният, но е сбъркал. В политиката трябва да може да увличаш хора, а кого увлича той“, каза още той.

В отговор на въпрос дали Борисов може да махне Пеевски от масата, Николай Денков каза: “Дали Бойко може да го махне. Питайте го него. Ако не може, оправяйте се с Пеевски“ .

Преди ден лидерът на ДПС Делян Пеевски обяви, че след изборите по никакъв начин няма да позволи ПП-ДБ да правят промени в съдебната власт и специалните служби, за които от години се подозира, че са под негов контрол. 

„Със сигурност няма да позволя да разбият българските служби, да разбият българската правосъдна система. Ето, аз го обявявам, защото винаги казвате, че има нещо задкулисно. Не! Аз няма да им позволя да разбият държавата. Аз, Делян Пеевски“, декларира политикът, който е санкциониран от САЩ и Великобритания за „значима корупция“. 

Реформата на съдебната власт, регулаторите и специалните служби беше едно от основните искания на ПП-ДБ по време на деветмесечното управление на правителството „Денков – Габриел“. В крайна сметка ГЕРБ и ДПС не позволиха това да са се случи, а във всички ключови институции останаха да управляват хората, назначени по времето на кабинета „Борисов 3“, плюс някои кадри близки до президента Румен Радев.

В петък Делян Пеевски оповести, че амбицията на водената от него партия е да постигне второ място на предстоящите парламентарни избори.

„Кирил Петков е като един сладък пудел, който ще драска на вратата в Банкя (след изборите), бъдете сигурни, до него ще е неговата приятелка (Лена Бориславова). Ще драскат, ще скимтят, и ще искат да влязат в кучкарника на Бойко Борисов, сигурно, за да си играят с неговите овчарки. Бъдете сигурни“, каза още Пеевски.

Пеевски обясни за Борисов, че „има голямо сърце и може да вземе всички в него“. Той определи Кирил Петков и Бойко Борисов като „две булки“, които щели да се взимат след изборите, предаде кафенето.ком.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



„Държавен вестник“ получи указания за публикуването на съдебни актове и документи с лични данни
Дата: 09/05, 14:001 Коментар

Разработиха нов вид витамини
Дата: 09/05, 14:00

МВР с телефонна линия за сигнали за изборни нарушения
Дата: 09/05, 13:431 Коментар

Мъж преби съпругата си в Перник, синът им подал сигнала
Дата: 09/05, 13:36

ЦИК одобри смяна в листата на ПП-ДБ за изборите за Европейски парламент
Дата: 09/05, 13:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия