Големи жеги се очакват в днешния ден


Дата: 05/07, 07:00

Снимка: Pexels

Големи жеги се очакват в днешния ден, сочи прогнозата на синоптиците. Максималните температури днес ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 31°.

В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в източните райони от страната до умерен от изток-югоизток.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд ще започне да се развива купеста облачност и на места в масивите от западната половина от страната ще превали и прегърми. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър, който до вечерта по най-високите части на Рила и Пирин ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 18°.

В сряда на много места в Западна, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък - и в Централна, и в Североизточна България, ще има валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. Повишава се вероятността за локални значителни количества валеж. В сряда температурите на изток ще са все още високи, но от запад ще започне захлаждане, което ще продължи и през следващите дни. Повишена остава вероятността за валежи до края на седмицата, особено в петък и събота, когато са възможни и значителни количества. В следобедните часове и до полунощ на места, повече в южните и източните райони, ще има и гръмотевична дейност. Вятърът често ще е от северозапад, а температурите, главно в Западна България, ще са по-ниски от климатичните норми. На изток, където ще има и слънчеви часове, ще достигат до около 30°.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Започва раздаването на хранителни помощи на над 600 хиляди души
Дата: 29/03, 15:59

Община Варна осветява училище в цветовете на българското знаме и на НАТО
Дата: 29/03, 15:52

Тревожна прогноза за цените на горивата
Дата: 29/03, 15:47

Без СМС плащаме "Синя зона" през телефона
Дата: 29/03, 15:40

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 15:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия