Буруджиева: Изборите напоследък са пълен кошмар


Дата: 28/06, 21:57

кадър БНТ

Политиката ни е в пълен разпад. ГЕРБ е партия на 20 години, вътре има различни кохорти, "Възраждане" променя типа избирател, ДПС върви към сериозна партийна трансформация, новите партии взимат най-крайните избиратели и имаме едно ПП-ДБ, което показва възможността български партии да станат антиевропейски, като секта. Това заяви политологът Татяна Буруджиева в „Панорама” по БНТ, цитирана от novini.bg.

Рисковете от нови избори са, като да хванем пипка – няма да умрем, но ще си загубим разума, подчерта тя.

"Изборите няма да дадат нещо качествено различно, освен, ако излязат всички, задължени по закон да гласуват или много малко малцинство от българския народ да даде гласа си на всякакви малки партии. Проблемът е в българската Конституция и в кратките срокове. От няколко сърдити политици какво да очакваме? След няколко месеца ще е същото", прогнозира политологът.
"В изборите няма нищо лошо, проблемът е, че в последните три години ги превърнахме в кошмар. Въпросът е какво ще се случи – нищо съществено. Есента ще има малко по-висока активност", смята Буруджиева.

Тя каза още, че всичко младо и свежо е било унищожено от другото, което дойде и видяхме какво сътвори. "На практика нямаме друг шанс освен да се върнем към изконни демократични ценности", даде решение политологът.

По думите ѝ политическият резултат се гони през конфликти в обществото. "Представителната демокрация е пробита отвсякъде, не може да се спазят изконните и важни ценности на демокрацията, решенията да се взимат с мнозинство, да има ясно разбиране за равенството между нас и най-важното – въпросът за свободата. Имаме нужда всички граждани да участват във взимането на решението", обясни тя.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Магнезий за бързо реагиране
Дата: 01/07, 02:00

Водещи демократи отхвърлиха призивите Байдън да бъде заменен
Дата: 01/07, 01:30

Тодор Коджейков отново е шеф на Авиоотряд 28
Дата: 01/07, 01:03

Испанците повториха рекорд на Русия
Дата: 01/07, 00:42

Унгария поема председателството на Съвета на ЕС
Дата: 01/07, 00:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия