Над 10 000 дружества и еднолични търговци от Варна вече обявиха доходите си пред НАП


Дата: 17/05, 15:06

Снимка Булфото, архив

Над 10 000 дружества и еднолични търговци вече обявиха доходите си пред Националната агенция за приходите, повече от месец и половина преди изтичането на крайния срок. Над 1 700 са подадените до момента годишни данъчни декларации от едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, съобщиха от приходната агенция. На 30 юни изтича срокът, в който е необходимо тези лица да декларират доходите си и да платят дължимия върху тях данък, съобщават от институцията.

До края на юни самоосигуряващите се лица, които извършват дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, трябва да декларират и внесат окончателните социални и здравни осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация Образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

Тъй като последният ден на юни е в неделя, срокът за подаване на данъчни и осигурителни декларации и плащане на задълженията се удължава до 1 юли.

От НАП напомнят, че 1 юли е последният ден и за деклариране и плащане на корпоративен данък /чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, данъка върху разходите, данъка върху приходите на бюджетните предприятия, както и на данъка върху дейността от опериране на кораби.

Над 55 000 жители на черноморския град са подали декларациите си пред ТД на НАП Варна до полунощ на 30 април, когато изтече и крайният срок за физическите лица да декларират данъка върху доходите си. Почти 90 % от тях са го направили онлайн – с ПИК или с електронен подпис.

Подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи от страна на дружествата, както и плащането към бюджета, се извършват онлайн, чрез Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП)

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да получите от сайта на НАП – www.nra.bg или на телефони: 0700 18 700; +359 2 9859 6801 на цена, съгласно тарифата на телефонния оператор.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 14:50

Зеленски с разкрития за среднощната руска атака
Дата: 01/06, 14:412 Коментара

3 милиона българи едва свързват двата края
Дата: 01/06, 14:301 Коментар

Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 01/06, 14:30

Няколко тапи блокираха Варна на възлови места
Дата: 01/06, 14:172 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия