800 лева на вечер в това бунгало във Варна, но не е за простосмъртните


Дата: 29/04, 11:01

Булфото

Министерският съвет е пуснал обществена поръчка за подмяна на климатиците в резиденциите на властта точно на прага на лятото. От изискванията става ясно, че с нови охладителни тела за горещия сезон ще се сдобият резиденция „Бояна“, където живее президентът Румен Радев заедно с жена си Десислава, резиденция „Евксиноград“ край Варна, където целият политически елит летува всяка година, както и почивната база в Шабла, отново ползвана за отмора от представителите на властта. За комфорта на първенците в държавата ще бъдат похарчени 50 хиляди лева, предаде "Телеграф".

От обществената поръчка се разбира още, че в резиденция „Бояна“ ще бъдат монтирани общо 7 климатика. Всички те ще са последен технологичен писък и е задължително да бъдат инвенторни, което означава, че ще пестят ток, ще работят почти безшумно и ще имат куп интелигентни функции, сред които и сензор, който лови движенията на хората в стаята. Не се знае точно в кои помещения, обитавани от Румен Радев и жена му, охладителните тела ще бъдат подменени. Те се ширят в правителствената вила „Калина“, простираща се на над 400 квадратни метра, вече втори мандат. Наскоро имаха и други битови проблеми – покривът на пералното им помещение протече, но бързо бе ремонтиран.

В лятната резиденция на властта „Евксиноград“ са предвидени за монтаж пък общо 22 климатика, които ще бъдат разпределени в хотелските стаи и във ВИП бунгалата. Президентът Радев и жена му обичайно отмарят там през август, като отсядат в прословутото „Слънчево бунгало“, чиято цена е 800 лева на нощ.

Там навремето, докато бе премиер, редовно релаксираше и Бойко Борисов за по седмица годишно. Култовото бунгало е строено по идея на Людмила Живкова за самия Тодор Живков и е ползвано от всички висшестоящи политици от времената на социализма до днес.

В резиденцията в Шабла, където редовно през летните месеци срещу заплащане си почиват и бивши представители на политическата класа, ще бъдат сложени 7 модерни климатика. Те обаче няма да бъдат за всяка стая или апартамент на територията на комплекса. Някои ще бъдат монтирани в ресторанта за общия комфорт на гостите.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Боян Чуков и БСП в геополитическа дискусия във ФКЦ Варна на 16 Май от 18 ч.
Дата: 15/05, 18:50

71- годишен писател е гръмнал Фицо с думите: Робо, ела тук!
Дата: 15/05, 18:44

Столтенберг в София за Парламентарната асамблея на НАТО
Дата: 15/05, 18:311 Коментар

Естетичната медицина е по-безопасна, когато си в опитни ръце
Дата: 15/05, 18:30

Щангистите ни ще участват в Париж 2024
Дата: 15/05, 18:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия