Политолог: Служебните министри са назначения на Борисов и Пеевски


Дата: 17/04, 09:02

снимка Булфото

Бойко Борисов и Делян Пеевски доминират в служебния кабинет със своите назначения. Предложението Даниел Митов да стане външен министър е на Борисов,, коментира пред bTV политологът Светослав Малинов.

Той отбеляза, че не е противоконституционно лидерът на ГЕРБ да иска промени в състава на МС. Според него обаче е друг въпрос дали това е редно. Малинов е категоричен, че Димитър Главчев не е независим премиер. Политологът подчерта, че има възможност служебния кабинет да остане на власт по-дълго, с оглед на липсата на ясно мнозинство след изборите. По думите му ГЕРБ или смята твърдо да задържи МВнР след изборите или се надява, че кабинетът ще просъществува по дълго.

Политологът критикува промените в Конституцията. За него ограничаването на лицата, които могат да заемат поста на служебен премиер е грешка. Според него списъкът трябва да бъде разширен.

Бившият директор на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов също се усъмни в конституционните промени. Той подчерта, че част от тях са обжалвани в КС. По думите му срещу тях има много отрицателни становища.

Константинов е убеден, че част от промените ща паднат в КС, защото са неработещи. Той е категоричен, че законовата уредба не действа. Според него ще има още издънки.

Константинов отбеляза, че с новите промени не се знае кой носи отговорност за служебното правителство. Отговорността не може да се размива, тя се носи персонално, поясни той, цитиран от нюз.бг.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 30/04, 06:00

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 30/04, 06:00

Засилено полицейско присъствие в Пернишко заради празниците
Дата: 30/04, 06:00

Блинкън и Мохамед бин Салман обсъдиха ситуацията в Газа
Дата: 30/04, 05:00

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 30/04, 04:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия