СДВР: СО да изпълни определението на ВАС за "Патриарх"-а


Дата: 26/06, 18:20

Снимка Pixabay

Столична община трябва да изпълни определението на Върховния административен съд (ВАС) и да преустанови въвеждането на новата организация на движение по булевардите “Витоша“ и “Патриарх Евтимий“, и ул. “Проф. Фритьоф Нансен". Това се казва в разпореждане на СДВР, предаде репортер на БГНЕС.

СДВР е изпратила разпореждането до заместник-кмета на Столична община г-н Илиян Павлов. В него се посочват задължителни за изпълнението действия. Едно от тях – със срок до 27 юни – касае обезопасяване на участъците по посоченото трасе.

На следващия ден отдел „Пътна полиция“- СДВР е изпратил и сигнално писмо до кмета на СО г-н Васил Терзиев, с което го уведомява, че положените нова маркировка, пътни знаци и преградни съоръжения не са изградени съгласно действащото законодателство в България и не отговарят на реда и условията за организация на движението по пътищата, отворени за обществено ползване.

„Изисква се в кратки срокове столичният отдел „Пътна полиция“ да бъде уведомен за предприетите действия, произтичащи от чл. 3, ал. 1 от ЗДвП. В заключение в сигналното писмо до столичния кмет се посочва, че ако не се получи отговор за предприети действия, отдел „Пътна полиция“ ще приложи правомощията си съгласно чл. 165, ал.1, т. 3 от ЗДвП“, заявяват от СДВР.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Никола Цолов с втора победа на Формула 3
Дата: 29/06, 12:06

Мощите на Свети патриарх Евтимий Търновски пристигнаха в София
Дата: 29/06, 11:521 Коментар

Здравословно хранене
Дата: 29/06, 11:40

Луксозна яхта изгоря на пристанище в Хърватия
Дата: 29/06, 11:36

БНТ: Задържаха хакера "Емил Кюлев"
Дата: 29/06, 11:23

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия