Андрей Райчев: ПП-ДБ вече не са сигурни за второто място, а "Възраждане" май спря да расте


Дата: 10/05, 18:18

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Социологът Андрей Райчев отчете, че доскорошните очаквания за резултатите от изборите сериозно са се променили.

"Живеехме със силното знание, че тези избори ще бъдат като предишните. Това всички го предполагаха, но нещо данните не са точно такива. 3-4 агенции излязоха. Има промяна в нагласите. Промяната не засяга ГЕРБ, те изглеждат сигурни №1. Това, че си първи обаче не значи, че си взел властта. Не засяга и левицата, която явно си стои на периферната ситуация, където си стои. Четири партии леви, от тях само една влиза. Не засяга ИТН. ИТН както винаги се борят с бариерата. Но другите партии ги засяга", каза той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"От борба за първо място, за което се бориха ПП, те вече се борят за второ и то не е сигурно. ДПС начело с новия си лидер е на път да стане трета, може би втора, това би могло да промени много сериозно психологическия климат в страната. А "Възраждане", може да ми се обидят някои, но те са пред огледалото. "Възраждане" винаги са мислели за себе си, че са потенциално огромна партия. Понеже те са толкова радикални и сигурни в своите идеи. Но май спря да расте. Те ще осъзнаят след изборите, че са на тавана си. Те са пред избора, който има Христо Иванов в живота. Имам предвид партията му. Той има много ясен избор - хленчи в ъгъла "велики сме, но никой не ни знае", или "правим тежки компромиси и управляваме". "Възраждане" ще трябва да изберат дали да са най-шумната опозиция в Европа, или да участват в нещо. Може би "Възраждане" ще решат да участват в нещо", каза още Райчев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Официално: Ливърпул обяви новия треньор
Дата: 20/05, 23:29

Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 23:10

Казвам се Борислав Гуцанов и за мен Варна е целият ми живот
Дата: 20/05, 23:00

Пиронкова завърши курс за помощник треньор
Дата: 20/05, 22:52

Мъж с колело е загинал в Каварна тази вечер
Дата: 20/05, 22:34

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия