Близо 100 деца от цяла България бяха отличени на 25-тото юбилейно издание на конкурса „Детско море“


Дата: 14/05, 19:21

Снимки Община Варна

Кметът Благомир Коцев поздрави победителите в конкурса „Детско море“ на специална церемония по награждаване, днес в зала „Пленарна“ на Община Варна. Инициативата, която приканва децата на България да разгърнат своя художествен и литературен талант на морска тематика, тази година отбелязва своя 25-годишен юбилей. Организатор на инициативата е Моряшкият професионален съюз - Варна. Конкурсът е посветен на Международния ден на детето – 1 юни и на Деня на моряка – 25 юни, съобщават от Община Варна. 

Морето дава хоризонт на мисълта, усещане за благополучие, щастие и творческа свобода. Вие децата, необременени от ежедневието на възрастните, притежавате най-точните сетива за завладяващата магия на морето. Впечатлен съм от произведенията които сте създали, от креативността, която сте проявили. С тези думи, кметът Коцев се обърна към участниците в конкурса. Той им пожела да развиват своя талант, да пазят морето в сърцата си и да се завръщат винаги във Варна – домът ни на морския бряг. Кметът Коцев използва възможността да поздрави членовете на Моряшкия професионален съюз с предстоящия им празник и да им пожелае  вятър в платната.

Вече четвърт век конкурсът „Детско море“ събира хиляди участници на възраст между 3 и 12 години, които разказват истории за това, как виждат българското море в свои авторски художествени и литературни произведения. Тази година свои рисунки представят над 1 200 деца от цялата страна. В конкурса участват близо 100 литературни творби. 

На събитието присъстваха също заместник-кметът по образованието и културата Павел Попов, ръководството на Моряшкия професионален съюз, моряци, родители, ученици и ръководители на творчески школи и работилници.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тази нощ за четири часа ще се ограничи движението в тунел „Топли дол“
Дата: 29/05, 03:00

UEFA Шампионска лига остава в ефира на MAX Sport през следващите 3 сезона
Дата: 29/05, 02:50

Как се прави здрав корем
Дата: 29/05, 02:50

Евродоклад: Водата за къпане в България е сред най-качествените
Дата: 29/05, 02:24

Как да изберем подходящи тапети за стена?
Дата: 29/05, 02:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия