Радан Кънев вещае появата на нов Пеевски


Дата: 21/07, 18:59

кадър бТВ

„Ако не се случи реформата в сектор сигурност, нов Пеевски ще се появи. Пеевски е просто лицето, машата, инструментът на една много по-сложна мрежа на сенчеста власт в България, даже бих казал се оказа една доста несръчна маша. Той самият предизвика тази криза с поведението си“.

Това заяви евродепутатът от „Демократи за силна България“ и Европейската народна партия Радан Кънев пред бТВ.

„ДПС е политическа организация, през която българските служби и цялата мрежа, която обвързва секторът сигурност, правосъдието, организирана престъпност, упражняват политическо влияние. Когато има такава политическа сила, която осъществява една нелегитимна власт на службите върху публичната политика, нормално е конфликти, които се случват в това задкулисие в един момент да избият публично“, каза Кънев.

По думите му от събитията в ДПС на повърхността избива именно проблемът в службите ни за сигурност.

„Задачата на политиците е да направят невъзможно държавният апарат да се занимава с партийна политика и то с корупционни цели, защото това е в основата на конфликта. Не да се ровим какво става отдолу, а да го направим невъзможно да се случва в бъдеще.

Според Кънев предложената от ПП-ДБ деклрация е именно в този дух и е „началото на един възможен сериозен политически разговор, в който реформата на службите е част от по-смел план за бъдещето на обществото ни“.

„Ако може седмиците, които предстоят да бъдат посветени на законодателна работа, а не черната кампания да започне пак. Това ще даде шанс разговорът в следващия парламент да започне“, посочи евродепутатът.

„Искахме да дадем възможност и повод хора, които не си говорят, да седнат и да започнат политическия разговор за бъдещето. Една част от точките са краткосрочни – да приемем законите, заради които не можем да получим парите по Плана за възстановяване. Има и дългосрочен план – да сложим началото на институционалната реформа, която да ни доведе до общество, в което службите се занимават със сигурност, а не с компромати, кражби, медийни атаки, поръчкови прокурорски действия и т.н. и да има върховенство на правото“, допълни Радан Кънев.

По думите му ПП-ДБ е готова да работи в „режим на зрял колективен политически процес“.

„Второто по-важно е да започнем да произвеждаме реален политически продукт. Обратното е да сложиш Бойко и Пеевски на билборд като прасе и тиква и да разчиташ, че някой по тази причина ще гласуваш за теб. Никой няма да гласува за мен, защото съм нарисувал тиква“, каза още Кънев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ЦИК назначи състав на РИК за Варна и областта
Дата: 06/09, 14:09

Утре времето се разваля
Дата: 06/09, 13:57

47-годишна американка отмъкна ковчег с мъртвец в него
Дата: 06/09, 13:45

Пиян и без книжка катастрофира, детето му е със счупен крак
Дата: 06/09, 13:27

Над 500 души участват в София Маратон 2024
Дата: 06/09, 13:08

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия