Цените на имотите са все по-непосилни за средностатистическите американци


Дата: 17/06, 10:26

Пиксабей

Покачващите се цени оказват негативно влияние върху живота на американските граждани и те имат по-силно чувство, че животът не е достъпен за тях. Това заяви министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън в ефира на телевизионната компания ABC, цитира Факти и БТА.

"През последните три години нивото на цените се е увеличило значително. Сега расте много бавно, с темпове близки до нормалните. Но американците го усещат и въпросът ги засяга най-вече що се отнася до разходите, които правят живота труден. Това е проблем, с който американската администрация определено иска да се справи“, каза тя.

Ръководителят на финансовия отдел отбеляза, че периодът на пандемията от COVID-19 е бил много труден за САЩ. „Но дори години преди пандемията много американци се бореха да се справят с разходите за здравеопазване, енергия, образование и разходи за деца. Така че те наистина усещат високата цена на живота. Цената на жилищата са почти непосилни за хората в много части на страната. Мисля, че инфлацията, която преживяхме след пандемията, само ги накара да се чувстват по-зле от това, че животът им е непосилен“, добави Йелън.

Нивото на инфлация в САЩ остава доста високо и „много семейства се чувстват притиснати от твърде високи потребителски цени.

По-рано Министерството на труда на САЩ съобщи, че потребителските цени в САЩ са се повишили с 3,3% на годишна база през май. Според експерти тази цифра трябваше да бъде 3,4%.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Възрастен човек бере душа след като се преби с мотопед
Дата: 26/06, 12:48

МОН обобщи: Десетокласниците едва смятат и не познават значението на думите
Дата: 26/06, 12:36

Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 26/06, 12:30

Мобилен пункт събира опасните отпадъци на домакинствата във Варна
Дата: 26/06, 12:25

Тошко Йорданов, ИТН: Не правим политически заявки, подхождаме практично
Дата: 26/06, 12:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия