Политолог: ДПС на Доган може да вземе 250 000 гласа, Пеевски не може да надделее


Дата: 22/08, 10:41

Булфото

Вероятно има интереси за пълен контрол над вътрешното министерство, затова Калин Стоянов е важен за ДПС. Не мисля, че в електорално изражение, независимо от войната в ДПС, проект на Пеевски може да надделее над Доган, който мое да постигне резултат от над 250 000 гласа. Много трудно резултатът на ДОСТ от 100 000 гласа може да бъде надминат от фракцията на Пеевски. Това заяви за "Твоят ден" политологът доц. Милен Любенов.

"Никой няма нужда от протакане от протакане на вота. Не може вътрешният министър да е причина за запушване на политическия процес. Трябва да се отиде на избори възможно най-рано, за да се стигне до разрешаване дългата политическа криза", допълни той. 

Според политическия анализатор Георги Харизанов генезисът на цялата политическа ситуация са "нескопосаните" промени в Конституцията. "Причините президентът да не подпише указа можеше да са различни, включително смяната на Гвоздейков. Според мен отказът на Радев не е базиран на формулировката ''честни избори", а има друга причина. Конфликтът президент-Пеевски е много по-сериозно основание за това решение, отколкото влиянието на Калин Стоянов за това изборите да са честни, защото той не е фактор за това. Поради слабостта на останалите партии ДПС ще продължи да има своята тежест", коментира той.

От своя страна дисидентът Петър Бояджиев смята, че Пеевски е далеч от загуба на "войната''. "Централното оперативно бюро се провали, но това е и провал на Доган. Той, само с това, че не успя да събере кворум, а свика заседание, изгуби няколко хиляди гласоподаватели, никой не обича губещите. За първи път Пеевски каза лоша дума за Доган, засега председателят на ДПС показва, че работи системно, няма спонтанност и шумотевица без нищо. Ще бъде интересен казусът с регистрацията на листите на ДПС за новия вот. Двете фракции може да се явят отделно на изборите, интересно е коя ще вземе повече гласове. Има реална вероятност това да е тази на Пеевски", заяви той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мартин Димитров даде проста рецепта за излизане на България от политическата криза
Дата: 12/09, 18:541 Коментар

Изплютият от коалицията ПП-ДБ Ананиев: Те готвят нова сглобка
Дата: 12/09, 18:422 Коментара

Карлос Насар да си гледа изхвърлянето и изтласкването, отвърна шефът на щангите
Дата: 12/09, 18:351 Коментар

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 12/09, 18:30

Плащаме над 100 млн. лв. от джоба си за поредните парламентарни избори
Дата: 12/09, 18:132 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия