Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път


Дата: 11/05, 22:28

кадър: Диема спорт

Лудогорец е шампион на България за 13-ти пореден път! Това стана факт след домакински успех с 3:1 над ЦСКА - София в мач от 32-рия кръг на efbet Лига.

С две попадения се отличи Квадво Дуа (2, 56 д.), а едно добави Антон Недялков, който се разписа след феноменален изстрел с десния крак в 48-ата мнута. Голът за "червените" пък вкара Фернандо Каранга в 34-ата минута, предава Спортал. 

Преди срещата "орлите" се нуждаеха само от точка, за да подпечатат титлата, докато футболистите на Стамен Белчев водят здрава битка за второто място с Черно море.

Тя предложи множество интересни моменти, включително и два червени картона след третия гол на Лудогорец, когато се заформи масов бой, а най-дейните - Каранга и Текпетей, бяха изгонени от игра.

Мачът започна ударно за "орлите", които откриха резултата преди да са изминали 90 секунди. Текпетей получи извеждащо подаване отдясно и намери Дуа в наказателното поле. Таранът се справи с Кордоба и след завъртане на 90 градуса прониза Бусато с шут от десетина метра.

Малко след изпълнението на центъра Хайнц пробва шут, който рикошира в тялото на противников състезател и излезе в корнер покрай лявата греда.

В 10-ата минута разградчани осъществиха още една добра атака по десния фланг, която завърши с шут в аут на Текпетей след подаване на Сон.

Само 120 секунди по-късно Лудогорец като по чудо не удвои. Текпетей се измъкна отдясно и подаде великолепно към Пьотровски. Полякът обаче стреля в аут, озовал се очи в очи с Бусато.

Четвърт час след началото на срещата и гостите погледнаха по-смело към противниковата врата. Фаетон овладя отляво около наказателното поле на "орлите" и отправи мощен шут, но Падт внимаваше и изби.

В 25-ата минута Сон изведе Дуа зад гърба на гостуващите бранители. Бусато излезе малко неразчетено да го пресрещне, тъй като действието се развиваше отдясно в наказателното поле. Таранът прокара топката покрай вратаря от малък ъгъл, но тя излезе в аут.

В 33-ата имнута Кордоба при опит да гардира топката удари Рик. Реферът Волен Чинков първоначално му показа директен червен картон, но след преглед с ВАР правилно промени решението си и вдигна жълтия цвят.

Минута по-късно Каранга се измъкна след дълъг пас през зоната на Недялков, Падт излезе неразчетено извън наказателното поле да спре нападателя, който от своя страна първи стигна до топката и я прати от далечна дистанция в мрежата.

В 37-ата минута Лудогорец отново можеше да излезе напред в резултата след удар с глава на Пьотровски под гредата, но Бусато демонстрира класа и изби в корнер.

В 41-ата минута Бусато за малко не сбърка фатално при опит да овладее подаване на Хайнц. Дуа му отне топката и стражът го закачи в наказателното поле, а нападателят падна на земята. Чинков остана безмълвен, а ВАР арбитърът Кабаков също не сигнализира за 11-метров наказателен удар и играта продължи, което бе по-скоро грешка на реферите.

Секунди след това Рик излезе сам срещу Бусато след двойно подаване с Дуа и прехвърли стража, но и вратата.

Разградчани започнаха с гол от съблекалнята и втората част. В 48-ата минута Рик върна с пета за Недялков и защитникът на "орлите" вкара след брилянтен диагонален параболичен изстрел с десния крак.

В 54-ата минута домакините бяха близо до ново попадение. Текпетей се измъкна отдясно и центрира за Дуа. Нападателят шутира, а Бусато с невероятен рефлекс спаси.

В 56-ата минута Каранга игра с ръка при единоборство в наказателното поле на "червените" и съдията отсъди дузпа, която Дуа реализира.Още преди изпълнението Бусато и Дуа влязоха в разправия, която продължи и след попадението. В нея се намеси и Юга, а след това и почти всички футболисти на двата отбара. В масовото меле Каранга удари с юмрук в лицето Сон, за което получи директен червен картон. Текпетей пък бутна бразилския таран, което коства червен картон и на ганаеца. Дуа и Юга се разминаха само с жълтия цвят.

В 81-ата минута разградчани сбъркаха при разиграване пред собстевното си поле. Фаетон овладя, финтира бранител и отправи удар от близка дистанция, но Падт отрази.

В 90-ата минута "червените" комбинираха добре в наказателното поле на противника, а атаката завърши с шут на Чорбаджийски в ръцете на Падт. В даденото от рефера 9-минутно продължение ЦСКА - София можеше да вкара още веднъж, но удар с глава на Асприля профуча покрай дясната греда.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Президентът при Папата: "Време е за дипломация"
Дата: 23/05, 12:51

След "Капките" Халваджиян взе тежко решение и изневери на Нова тв
Дата: 23/05, 12:49

Първи кадри от катастрофата на Ришкия проход: ТИР е препречил изцяло пътя
Дата: 23/05, 12:41

Общо 769 секции в 60 държави ще бъдат разкрити за изборите "две в едно“ на 9 юни
Дата: 23/05, 12:35

Известна певица призна за голяма загуба и отправи молба от ефира
Дата: 23/05, 12:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия