Служебният премиер обеща до 15 май да бъдат изплатени парите на земеделците


Дата: 24/04, 20:30

снимка Булфото

Служебният премиер Димитър Главчев се ангажира т.нар. "украинска помощ"да бъде изплатена до 15 май на земеделците. Това каза служебният министър-председател Димитър Главчев на брифинг в Министерски съвет след края на среща с представители на бранша.

"След повече от два часа заседание с представители на сектор "Земеделие", имаме да съобщим новина за т.нар. украинска помощ, скрепена със споразумение между сектора и предишното правителство от 12 февруари, с което споразумение трябваше да бъде изплатена тази помощ до 22 април. Днес взехме решение и се съгласиха всички представители на сектора, че ще изчакат до 15 май. Намерени са средства и начин това да се случи", посочи Главчев.

Министър-председателят в служебния кабинет благодари за проявеното разбиране на представителите на сектора. Той определи среща като безпрецедентна.

"Никога не са присъствали толкова много представители на сектора на среща с правителство", каза служебният премиер.

В края на февруари от Държавния фонд "Земеделие" съобщиха, че от 20 март до 9 април земеделските стопани могат да кандидатстват по схемите за държавни помощи "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна" и "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна". Управителният съвет на Фонда взе това решение в изпълнение на поетите ангажименти от страна на кабинета "Денков" в подписаното споразумение със земеделците. Споразумението между правителството и представители на сектор "Земеделие" беше подписано на 12 февруари. То дойде след поредица протести на земеделските производители с искания за преразглеждане на предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, които да гарантират устойчивост на сектора, предаде БТА.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Реал (Мадрид) е шампион на Испания по футбол
Дата: 04/05, 22:17

Благодатният огън тръгна към църквите в страната от синодалния параклис
Дата: 04/05, 22:07

БАБХ затвори фирмата, произвела козунак с батерия
Дата: 04/05, 21:51

Верстапен спечели спринта в Маями
Дата: 04/05, 21:40

Жертвите на наводненията и свлачищата в Южна Бразилия станаха 56
Дата: 04/05, 21:201 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия