Тихомир Тошев: Не знам защо партиите избягват да вкарват нови лица


Дата: 07/05, 16:57

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Кредитният консултант Тихомир Тошев е учуден защо партиите не вкарват нови лица в листите си.

"Партиите отново разчитат на твърдите си електорати, предпочитат да им дадат нещо познато, за да им е по-лесно на тях да направят избор. Не знам защо, но партиите от години бягат да вкарват нови лица. Аз мисля, че това би довело до нова и сериозна промяна на политическата сцена. Ако се появят нови лица, тези 70 процента, или 65, които не отиват да гласуват, ще видят нещо различно, в което да припознаят, нещо, което те биха подкрепили. Ще гледаме пак старите муцуни, ще гледаме пак ниска избирателна активност за съжаление, ще гледаме много обещания, за които сме свикнали да не се спазват след това. Основният проблем е, че партиите загубиха младите хора. Ако срещнете тези на по 18 и 25 години и им зададете въпроса познават ли който и да е от тези водачи на листи, ще познават само Хазарта. Но останалите не ги познават. Няма интерес, загуби се интереса към политиката и възможностите политиката да промени живота ни", каза той в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

"Новите лица се изграждат във времето и трябва да има обновяване в тази политика. Не съм съгласен, че трябва да се борим само за твърдите си електорати, не съм съгласен, че политиците трябва с години да продължават да неглижират тази избирателна активност и да се хвалят като победители. За мен никой не е победител с 36 процента избирателна активност. Трябва да има експерти, които да отидат в европейския парламент и да се борят за ценностите, които са важни за нас българите, а другите да са в местния парламент и да помогнат да подредим тази държава най-накрая след толкова години преход. За мен има яловост в политическата класа, която не може да вади достатъчно качествени лица за изборите", добави Тошев.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



България отива на дъното, ако тази страна напусне ЕС
Дата: 19/05, 17:32

Ергенът Алекс срази Светослав Иванов по БТВ: Задаваш ми сух въпрос и ще ти дам сух отговор
Дата: 19/05, 17:26

Гръцки политик: Балканите трябва да се европеизират, а не ЕС да се балканизира
Дата: 19/05, 17:23

На 50 години София Вергара се разведе и направи признание
Дата: 19/05, 17:19

Голяма трагедия на Дунав до Будапеща: Двама загинали и 5-ма в неизвестност след сблъсък на лодка и кораб
Дата: 19/05, 17:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия