Силна буря с градушка тази вечер в Гърмен


Дата: 26/06, 22:38

снимка: Булфото,архив

Стихията е предизвикала свлачища, градушка е унищожила посевите.

Силна буря се разрази тази вечер в района на Гърмен и околните села. По първоначална информация в общинския център вследствие на поройния дъжд е наводнен третият етаж на сградата на общинската администрация, каза за БТА кметът на Гърмен Феим Иса.

Това ни се случва за трети път, почистваме улуци, канали, но когато е силен порой, водата намира слаби места в покрива, посочи Иса. Той допълни, че предстои да се вземе спешно решение във връзка с проблема, защото наводненията повреждат компютрите и техниката в кабинетите.

Буря с градушка се разрази тази вечер и над гърменското село Рибново, каза още Феим Иса. Градушката, която на моменти е била с размерите на орех, е унищожила цялата реколта. В Рибново хората отглеждат домати, чушки, картофи, фасул и други култури, основно за лични нужди. Реколтата е унищожена, а вече е късно да се засади нова, в селото има и около 30 семейства, които отглеждат тютюн, в момента кметът на Рибново и екополицаят правят оглед в селото и околностите, за да видят какви са щетите, каза още Феим Иса.

Бурята е предизвикала свлачища и по пътя Рибново – Осеново. Има паднали камъни, банкетите по пътя са изровени от водата, но пътят вече се разчиства, посочи кметът на община Гърмен. Той допълни, че е започнало разчистване и на улиците от пясък и кал, почистват се и водостоци и задръстени шахти.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Здравословно хранене
Дата: 29/06, 18:00

Пожари избухнаха край Атина
Дата: 29/06, 17:45

Верижна катастрофа на "Тракия" затрудни движението
Дата: 29/06, 17:30

Кой кой е от кандидатите за Патриарх на Българската православна църква и има ли фаворит между тях
Дата: 29/06, 17:15

МВР: За последните 6 месеца има повече катастрофи, но по-малко загинали и ранени
Дата: 29/06, 17:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия