Байдън ще направи обръщение към нацията


Дата: 23/07, 19:51

кадър БНТ

Президентът на САЩ Джо Байдън ще направи утре вечер обръщение към нацията от Овалния кабинет във връзка с решението си да се откаже от президентската надпревара за предстоящия вот на 5 ноември, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Президентът написа в профила си в "Екс", че ще говори "за това, което предстои", и как ще "довърши работата си за американския народ". Той ще направи телевизионно обръщение в 20:00 ч. местно време (Северноамериканско източно време; 03:00 ч. в четвъртък българско време).

Планирано е президентът да се върне в Белия дом във вторник, след като се изолира в дома си в Рехобът бийч, щата Делауеър, след като миналата седмица даде положителна проба за COVID-19.

Байдън не е виждан публично от 17 юли, но вчера се включи в среща на предизборната си кампания, за да се обърне към екипа и да изрази подкрепата си за кандидатурата на вицепрезидентката Камала Харис, която да заеме мястото му в президентската надпревара, ден след като той обяви, че се оттегля.

Президентът също така заяви, че планира да назначи нов директор на Сикрет сървиз. По-рано днес директорката на Сикрет сървис Кимбърли Чийтъл подаде оставка, припомня АП.
Тя обяви решението си в имейл до служителите си след опита за убийство срещу бившия президент Доналд Тръмп, който предизвика нарастващо недоволство от това как правителствената агенция, натоварена със защитата на настоящи и бивши държавни глави, може да се провали в основната си мис

Чийтъл, която заемаше поста от август 2022 г., се сблъска с нарастващи призиви да подаде оставка, както и с няколко разследвания за това как стрелецът е успял да се доближи толкова близо до кандидата за президент на Републиканската партия на предизборен митинг на открито в щата Пенсилвания, предаде БТА.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хороскоп за събота
Дата: 07/09, 07:00

Ириней Константинов: Всички обичат себе си в политиката, но не и идеята ѝ
Дата: 07/09, 06:00

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 07/09, 05:50

Отложиха за след изборите произнасянето на присъда срещу Тръмп
Дата: 07/09, 05:00

Дъжд на много места в събота
Дата: 07/09, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия