Путин озадачи дори руснаците с министерски пост за скандален политик от "Сауната с Жириновски"


Дата: 15/05, 10:23

Кадър Кремъл 

Руският президент Владимир Путин подписа указа за назначението на Михаил Дегтярьов за министър на спорта.

Вчера 42-годишният бивш майстор на спорта по фехтовка смени Олег Матицин, които заемаше поста от 2020 г. Назначението на Дегтярьов беше одобрена от парламента с пълно мнозинство – 350 гласа „За“, 79 въздържали се и нито един против. От друга страна обаче предизвика много негативни реакции от обикновените граждани, които засипаха социалните мрежи с недоволни коментари.

Михаил Дегтярьов е свързан не само с фехтовката, но и с един от най-обичаните спортове в Русия – хокеят на лед. Той е председател на попечителския съвет на Амур (Хабаровск), който участва в първенството на Континенталната хокейна лига. Освен това е член на управата на Руската хокейна федерация. През 2021 г. Дегтярьов беше избран на губернатор на Хабавския край от Либерал-демократическата партия на Русия, който беше основана от противоречивия Владимир Жириновски (починал през 2022 г.), предаде Блиц.

„Този е шут. Как въобще може да заема поста, на който са били толкова силни фигури в руския спорт“, коментира един от потребителите на социалните мрежи.

„От сауната в министерския кабинет. Това е историята на успеха. Посвещава се на учителя Жириновски“, пише друг, напомняйки за съвместните посещения на двамата в сауна.

Мнозина припомнят и някои от сензационните законодателни инициативи на Михаил Дегтярьов в ролята му на депутат. Сред тях са забрана за продажбата на долари в Русия, пребоядисване на Кремъл в бял цвят, забрана за продажбата на алкохол в рамките на един ден от годината и създаване на речник с ругатни. Сред другите му предложения са връщането на имперския руски флаг като национално знаме, забрана на хомосексуалистите да даряват кръв и създаване на държавен стандарт за Дядо Коледа и Снежанка.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Безплатни консултации на 08.06.2024 г. в София, с доц. д-р Салим Шентюрк, водещ специалист по неврохирургия
Дата: 29/05, 09:00

Денков предизвика Борисов: Каня те на публичен дебат по телевизията
Дата: 29/05, 08:55

Бързият влак София - Варна се движи с огромно закъснение
Дата: 29/05, 08:53

Как да изберем подходящи тапети за стена?
Дата: 29/05, 08:40

Политолог към Виктор Николаев: Вие се шегувате, че Пеевски може да стане премиер
Дата: 29/05, 08:341 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия