Силен взрив и облак дим: Въздушен удар разтърси Бейрут


Дата: 30/07, 21:10

Снимка Pixabay

Силен взрив се е чул тази вечер (30 юли) в Бейрут. Очевидци твърдят за агенция Ройтерс, че виждат облак дим да се издига над южните предградия на ливанската столица.

Бейрут е известен с това, че е бастион на ливанската терористична групировка „Хизбула“, пише „Йерусалим поуст“, предава БТВ.

Ударът е насочен към високопоставен командир на „Хизбула“, чиято съдба е неизвестна, твърди за „Йерусалим поуст“ източник от службите по сигурността в Израел.

Името на въпросния командир е Хадж Мохсин.

Жителите на града и властите в страна бяха в очакване на израелската атака, която е отмъщение за удара по Голанските възвишения, при който загинаха 12 деца и тийнейджъри.

Израел и САЩ обвиниха „Хизбула“ за атаката,  а от групировката заявиха, че не носят отговорност за смъртта на децата.

Източник, свързан с терористичната групировка „Хизбула“, съобщи, че ударът се приписва на Израел. Съобщава се и за жертви, без да се уточнява дали те са цивилни граждани или терористи.
 
Въздушният удар е засегнал жилищна сграда, като в близост до нея е разположена болница „Бахман“, съобщават местните медии.

Министърът на отбраната генерал-майор Йоав Галант коментира удара в платформата X (Туитър), като написа: „Хизбула“ прекрачи червената линия“.

Съединените щати ще продължат да разчитат на дипломацията, за да предотвратят ескалацията на конфликта между Израел и ливанската групировка „Хизбула“, заявиха междувременно от Държавния департамент на САЩ.

„Продължаваме да работим за дипломатическо решение, което би позволило на израелските и ливанските граждани да се завърнат в домовете си и да живеят в мир и сигурност. Със сигурност искаме да избегнем всякакъв вид ескалация на напрежението в региона“, каза зам.-говорителят на Държавния департамент Ведант Пател.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Георги Костадинов: Колективът е страхотен
Дата: 08/09, 23:27

Руски дрон се разби в Латвия
Дата: 08/09, 23:10

Димитър Главчев се похвали със снимка от връх Вихрен
Дата: 08/09, 23:03

Първата хип-хоп адаптация на класическата приказка на Луис Карол "Алиса в страната на чудесата"
Дата: 08/09, 23:00

Прогноза за времето през новата седмица
Дата: 08/09, 22:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия